DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, vatandaşları uyardı KURALLARA UYALIM, COVİD-19’DAN KURTULALIM

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, vatandaşları uyardı KURALLARA UYALIM, COVİD-19’DAN KURTULALIM

Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, ülkemiz genelinde ve ilçemizde son 15 günde vaka sayılarının arttığını belirterek, ‘Tedbirlere sıkı sıkıya uymalıyız’ dedi. Maskenin tek başına yeterli olmadığını söyleyen Müdür Çolular, ‘Maske tek başına yeterli değil, sosyal mesafeye dikkat etmeli ve ellerimizi düzenli olarak su ve sabunla yıkamalıyız’ diyerek uyarılarını yineledi.

‘Maskelerimizi ağzı ve burnu kapatacak şekilde takmalıyız’

Vatandaşları COVİD-19 kurallarına karşı uyaran Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, şunları söyledi; ‘Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamalarda da vurguladığı üzere ülkemiz genelinde COVİD-19 vaka saylarında artış yaşanmaktadır. Son 15 günlük zaman aralığı içerisinde İlçemizde de vaka sayılarımızda artış görülmektedir. Tedbirlere sıkı sıkıya uymalıyız. Maskelerimizi ağzı ve burnu kapatacak şekilde takmalıyız. Maske tek başına yeterli değil, sosyal mesafeye dikkat etmeli ve ellerimizi düzenli olarak su ve sabunla yıkamalıyız.

1 Haziran’da başlayan normalleşme dönemiyle birlikte birçok işletme faaliyetlerine başladı. Yeme içme üzerine hizmet veren işletmelerin; masalar ve sandalyeler arası mesafeye dikkat etmesi büyük önem taşımaktadır. Ortak kullanıma açık tuz, yağdanlık gibi eşyaları kullanmamaya özen gösterelim

Yüzey ve kirli alanların temizliğini sulandırılmış çamaşır suyuyla yapalım. En ucuz ve işlevsel temizlik yöntemlerinden biridir.

Tatilcilere önemli uyarı

Tatil dönüşü, semptom göstermeyen pozitif vaka sayılarında da artış yaşanabilmektedir. Plajlar, kafeler, eğlence mekanları bulaş açısından riskli yerlerdir. Kurallara azami dikkat edelim.

Düğün, taziye evleri de bulaş riskinin fazla olduğu yerler. Belki çok sevdiğimiz bir yakınımızın en mutlu gününe şahitlik ediyoruz veya çok sevdiğimiz bir yakınımızı kaybettik, böyle anlarda ister istemez yakın temas kurabiliyoruz, tedbirleri gözden kaçırabiliyoruz.

Yakın temaslılar kendilerini evlerinde mümkünse ayrı bir odada 14 gün boyunca izole etmeliler. Aile hekimlerimiz ve İlçe Sağlıkta görevli personellerimiz tarafından aranarak durumları sorgulanmaktadır. Şikayetlerinin gelişmesi halinde bu kişilerden İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından numune alınmaktadır.

‘Çocuklarımız, büyüklerimiz ve tüm sevdiklerimiz için kurallara riayet edelim’

Pozitif vakaların izolasyon süresi daha uzun. Bu kişilere ilaç tedavisi uygulanmaktadır. İlaç tedavisi bittikten sonra 3 gün şikayetsiz bir dönem geçtikten sonra 14 gün başlar. Dolayısıyla pozitif vakanın takip süreci şikayetlerin varlığına göre değişmekle birlikte dinamik bir süreçtir. Evlerinde izole edilerek tedavi gören COVİD-19 pozitif vatandaşlarımız mümkünse ayrı odada kalarak bu süreci tamamlasın. Eşyaların ortak kullanımını mümkün ölçüde en aza indirelim. Odayı düzenli olarak havalandıralım ve temizleyelim. Lütfen tedbirlere uyalım. Unutmayalım; ancak hepimiz bu tedbirlere birlikte uyarsak bu hastalığı yenebiliriz. Çocuklarımız, büyüklerimiz ve tüm sevdiklerimiz için kurallara riayet edelim. Sağlıklı günler dilerim.’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.