DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kaymakam ve Belediye Başkanı corona denetiminde bulundu ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ İÇİN MASKE TAKIN

Kaymakam ve Belediye Başkanı corona denetiminde bulundu

ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ İÇİN MASKE TAKIN

İlçemiz genelinde gerçekleştirilen Coronavirüs tedbirleri denetimine, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ile birlikte katıldı. Denetimlerde vatandaşlar coronavirüs konusunda uyarılırken, ‘Özgürlüğünüzün kısıtlanmamsı için maske takın’ denildi.

İlçemizde birçok nokta denetlendi

İlçe Merkezinde, Kavaklı’da ve Değirmendere’de esnaf ve vatandaşları maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya davet eden Kaymakam Karabulut ve Başkan Sezer vatandaşlara önemli uyarılarda bulundular. Kaymakam Karabulut ve Başkan Sezer, “Sayın İçişleri Bakanımızın talimatı üzerine Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile yapılan değerlendirmeler sonucu her hafta gerçekleştirilen coronavirüs denetimlerini bugün daha yoğun yapmaya başladık. Amacımız, pazar yerleri ve alışveriş merkezlerinde, düğün, dernek, nişan ve sünnet organizasyonları ile toplum yaşam alanlarında maske, mesafe ve temizlik kuralına uyumu sağlamak. Bu konu her bir bireyin sorumluluğudur. Vatandaşımızdan istirhamımız var. Pazarcı ‘seçmeyin’ dediği zaman ona çıkışmamak lazım. Polisimiz ‘maskenizi takın’ dediği zaman onu terslememek lazım. Dünyada ikinci dalganın geldiği noktasında bir değerlendirme var. Aynı durumla biz de karşılaşmayalım. Kendi kontrolümüzü kendimiz yapalım. Burada görev hepimize düşmektedir. Devlet olarak görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz ama vatandaşlarımızla bunu başarmalıyız’ dedi.

‘Evde kaldığımız günleri unutmayalım’

Açıklamalarını sürdüren Kaymakam Karabulut ve Başkan Sezer, ‘Özellikle büyük üretim yerlerinde, toplu taşımadaki otobüslerde, taksilerde tüm tedbirleri almak temel sorumluluğumuzdur. Önümüzde hakikaten çok işimiz var. Memleketimizin çok işi var. Hem ekonominin hem ülkemizin selameti açısından bu salgın bize mazeret üretmemeli. Ne kadar zor dönemlerden geçtik. Evlerden çıkamadığımız günleri, yaşlılarımızın mahzunluklarını hep beraber yaşadık. Birçok esnafımızın çok doğal olarak dükkanlarını kapatma zorunluluğunu hep beraber yaşadık. Yine aynı günlere dönmek bizim ve ülkemiz açısından büyük bir sorun teşkil eder. Yapılan denetimlerde işyerleri gerekli tedbirleri almaları hususunda gözlemlenirken vatandaşların da bu süreçte sağlığımız için özellikle dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı. Maske Mesafe Temizlik kurallarına hayatımızın her alanında uyulması gerektiği vatandaşlara hatırlatılarak tedbirli olunmasının altı çizildi’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.