DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kılavuz yolların üzerinde doğalgaz kapaklarının ne işi var?

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de birçok caddesinde görme engelli vatandaşların rahat yürüyebilmesi ve yönlerini bulabilmesi için yapılan kılavuz yolların bir çoğu engellerle dolu. Bu engellerin en başında da doğalgaz kapakları geliyor.

Görme engelli vatandaşları zor durumda bırakabiliyor

İlçemizde birçok cadde üzerinde bulunan kılavuz yollar görme engelli vatandaşlara yardım etmek amacıyla yapılmış olsa da birçoğu amacıma uygun yapılmamış durumda. Yapılı sırasında ya da daha sonrasında yapılan bazı çalışmalar ile kılavuz yollar görme engelli vatandaşları zor durumda bırakabiliyor. Bu engellerin en başında da cadde üzerilerinde bulunan doğalgaz kapakları geliyor.

Ciddi sıkıntılar yaratıyor

Kılavuz yolların amacı engelli vatandaşların o yolun düz gittiğini ya da yolun sonu olduğunu veya bir engel olduğunu anlatmak amacıyla yapılmıştır. Fakat düz devam eden kılavuz yol üzerinde bulunan doğalgaz kapakları ya da yapılan çalışma sonrasında eksik bırakılan kılavuz yolları görme engelli vatandaşlara ciddi sıkıntılar yaratıyor. Vatandaşlar en kısa zamanda kılavuz yollar üzerinde bulunan bu engellerin düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.