DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den Başkan Hürriyet’e büyük destek ‘FATMA HANIM MÜCADELESİYLE TAKDİRİ HAKEDİYOR’

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den Başkan Hürriyet’e büyük destek

‘FATMA HANIM MÜCADELESİYLE TAKDİRİ HAKEDİYOR’

İzmit Belediyesi 27 milyon TL değerindeki 75 hizmet aracının alımıyla birlikte yaptıkları 10 projenin tanıtımını Kocaeli İnterteks Fuar Alanı’nda yaptı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı.

Törene katılım oldukça yoğun oldu

Gerçekleştirilen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Baro Başkanı Bahar Candemir Gültekin, KOTO Başkanı Necmi Bulut, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ali Özturunç, PM üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkan, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, SP İl Yöneticisi Nihat Yıldız katıldı.

Hürriyet, ‘Makam saltanatı sürmeye gelmedik. Yetimin hakkını korumaya geldik’

Törende ilk konuşmayı yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, şunları söyledi: “Ben yaptım oldu mantığıyla değil halkımızın istekleri doğrultusunda hareket edip çalışıyoruz. İzmit’in geleceğine yönelik yatırımlar yapıyoruz. Göreve geldiğimizde en önemli sorumluluğumuz israf musluklarını kapatmaktı. Makam saltanatı sürmeye gelmedik. Yetimin hakkını korumaya geldik. Kendi aracını kullanan, benzin dahil tüm harcamalarını cebinden yapan başkan olarak makam aracı almak yerine hizmet aracı aldık. Önümüze çıkan engellere rağmen bahane üretmek yerine çözüm ürettik. Belediyemizin güçlü bir araç filosu oldu. Böylece aylık yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf hamlesini başlattık” ifadelerini kullandı.

Akşener, ‘Hürriyet İzmit’in şehri eminliğinden, Kocaeli Belediye Başkanlığına gider’

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in ardından konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ben siyaset hayatıma Kocaeli’de belediye başkan adaylığıyla başladım. O adaylık beni bugünlere getirdi. Hayat çok ilginç, uzun, acılı ve sevinçli. Mehmet Ali Paşa’da bir kahvede ilk sözüme başladığım anı hatırladım. Suyu nefis, havası temiz insanı munis bir kent burası. İzmitli doğunmaz, İzmitli olunur. Size İzmit’te doğdunuz mu diye sorulmaz. Ne zamandır İzmit’tesiniz diye sorulur. İzmit’te doğanlar buraya gelenleri de bağrına basar. Benim gibi İzmit’te doğan kızların bir hayali vardı. O da Leyla Atakan olmak. Ben 60 ihtilalinden sonra babası Türkeşçi olmuş, abisi 80 ihtilaline kadar MHP il başkanı, babasının ailesi İnönücü, anasının ailesi DP’li olan bir insanım. İzmit ilk kadın belediye başkanlarından birini seçmiş, DP ile CHP’nin de oy verdiği, seçimden sonra herkesin Leyla ablası olmuş bir siyasetçiden bahsediyorum. Fatma başkan da Leyla ablanın bizler üzerinde bıraktığı o rol model olma ve bize cesaret verme mirasını umarım sürdürürsünüz. İzmitli sizi sevdi. Dilerim Hürriyet İzmit’in şehri eminliğinden, Kocaeli Belediye Başkanlığına gider. Kendisi Millet İttifakının adayıdır ve seçildi. Ben Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum. Fatma başkanın seçilmesi O’nun ferasetidir. Şehrime hoşgeldiniz genel başkanım. Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kılıçdaroğlu, ‘Fatma hanım İzmit’in tarihinde önemli yer alacak’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Öncelikle şunu söyleyeyim. Fatma başkanımızın seçilmesinde İyi Parti ve sizin küçük değil, büyük payı var. Bunun altını çizmeliyim. Biz barış istiyoruz. Kavga yarattılar, linç girişiminde bulundular. Ben bu millete bir söz verdim. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelene kadar mücadelemi sürdüreceğim. Bizim belediye başkanlarımızın altından koltukları icra yoluyla aldılar. Ancak gücü veren millettir. Millet İttifakı milleti arkasına aldı. İzmit Belediyesinin çok güzel hizmetleri var. Dinlerken çok mutlu oldum. Burada büyük bir boşluk var. Sizler o boşluğu dolduracaksınız. Türkiye’nin 81 ilinden buraya gelenler var. Onlara hizmet etmek bir belediye başkanının asli görevidir. İnşallah İzmit Belediye Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olacak dedi genel başkanımız. Bundan en ufak endişemiz yok. Ben tüm belediye başkanlarıma söylüyorum. Seçildiğiniz an armayı çıkarın. Siz CHP’li değilsiniz. A Partisi B Partisi demeyeceksiniz. Hizmete yoksul kentlerden başlayın dedim. Onları yanınıza alacaksınız ve hizmet götüreceksiniz. Hiçbir belediye başkanı engelleri bahane etmeyecek. Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet güzel bir mücadele veriyor. Bu mücadele halkın gözünde sizi büyütür. Siz engellere takılan bir belediye başkanı değil, engelleri yıkıp geçen bir belediye başkanı olarak İzmit’in tarihinde yer alacaksınız.

Birçok projenin açılışına imza attılar

Konuşmaların ardından açılışlar için sembolik kurdele kesildi. Ayrıca canlı yayınla Ambarcı Köyüne bağlanıldı ve köy camiinin temeli canlı yayınla atıldı. İzmit Belediyesi olarak satın alınan ve bundan sonra da İzmit Belediyesinin olacak 75 adet yeni hizmet aracının tanıtımı, Kendi bünyesinin dışında dijital ortamında 25 binin üzerinde kitap bulunduran İzmit Belediyesi Kütüphanesi açılışı, Dost Eller Mağazası açılışı, Gülümse Kafe açılışı, Gıda Bankası açılışı, Çınar Kadın Kooperatifi açılışı, Ambarcı Cami temel atma töreni açılışı, Sarı Su Gençlik Kampı açılışı, Emine Bulut Parkı açılışı, Ömer Can Açıkgöz Parkı açılışı, İzmit Belediyesi Yaşam Bahçesi / Çiçek Serası açılışı gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.