DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

MHP Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır ALLAH BİR DAHA BÖYLE FELAKETLER YAŞATMASIN

MHP Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır ALLAH BİR DAHA BÖYLE FELAKETLER YAŞATMASIN

MHP Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır

ALLAH BİR DAHA BÖYLE FELAKETLER YAŞATMASIN

MHP Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi münasebetiyle yayınladığı mesajda Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın” dedi.

“Deprem gerçeğini hiçbir zaman unutmamamız gerekmekte”

MHP Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır yaptığı açıklamada, “  17 Ağustos 1999 günü saat 03.02’de meydana gelen, birlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan, asrın felaketi olarak nitelendirilen Gölcük Depremi, maalesef milletimizin ülkemiz tarihinde yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminde ilçemiz Gölcük başta olmak üzere  Düzce, Sakarya, İstanbul ve Yalova’da büyük can ve mal kaybı ile yıkıma neden oldu. Depremde resmi verilere göre 17 bin 480 kişi resmî olmayan verilere göre 50.000 kişi hayatını kaybederken on binlerce kişi yaralandı. Depremde  en çok etkilenen Kocaeli’nde 9 bin 477 kişi yaşamını yitirdi, 9 bin 881 kişi yaralandı. Depremde, 35 bin 180 konut, 5 bin 770 iş yeri yıkıldı ya da ağır hasar gördü. 40 bin 757 konut, 6 bin 57 iş yeri orta, 45 bin 86 konut ve 6 bin 128 iş yeri de hafif hasarlı olarak kayıtlara geçti. 1999 yılı hükümeti koalisyonunda yer alan partimiz çok önemli çalışmalara imza atmıştı. Gölcük İlçe Teşkilatı olarak gece gündüz demeden bir çalışma vatandaşlarımızın yardımına kaşan bir ilçe teşkilatı olmuştuk. Üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen acılarımızın ilk günkü gibi taze. İlçemiz Gölcük başta olmak üzere Kocaeli ve Marmara Bölgesi bir deprem hattı üzerinde ve bu nedenle deprem gerçeğini hiçbir zaman unutmamamız gerekmekte. Ben bu duygu ve düşüncelerle depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarınıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.