• BIST 100

    9938,07%2,28
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Özel Medar Hastanesi ile KOSTÜ arasında önemli işbirliği MEDAR’DAN EĞİTİME DEV DESTEK

Eğitim 24.08.2020 11:24:21 0
Özel Medar Hastanesi ile KOSTÜ arasında önemli işbirliği MEDAR’DAN EĞİTİME DEV DESTEK

Özel Medar Hastanesi ile KOSTÜ arasında önemli işbirliği

MEDAR’DAN EĞİTİME DEV DESTEK


Gölcük’te hizmet veren Özel Medar Hastanesi ile Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ), bir anlaşmaya imza atarak üniversite öğrencilerin hastanede eğitim almalarının önünü açtı. Kocaeli’nin 3. Üniversitesi olarak bu dönem faaliyet geçecek olan Kocaeli Üniversitesi Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Medar Hastaneleri ile önemli bir işbirliğine imza attı.

İlimizin ilk vakıf üniversitesi olan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) tercih döneminde çeşitli mecralarda kendini göstererek, tanıtımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta her gün yüzlerce öğrencinin ziyaret ederek bilgi aldığı üniversite Medar Hastaneleri ile işbirliğine giderek protokol imzaladı.

Katılım yoğun oldu

Başiskele’de bulunan  Tryp By Whydam Lastik İş Otel’de gerçekleştirilen programa Avrupa Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu, KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Bayram, Özel Gölcük Medar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şahin Talus, Mütevelli Üyesi Dr. Ömer Balıbey, Danışman Recep Beyazkılıç ve hastane yöneticileri katılım gösterdi.


Tıp Eğitimi Medar’da Başlayacak

Eski Kocaeli Tıp Merkezi binasında eğitime başlayacak olan KOSTÜ, diş hekimliği fakültesinin yanı sıra tıp eğitimlerine de Medar Hastaneleri’nde başlayacağı müjdesini verdi. Gölcük, Sakarya ve Gebze’de 3 ayrı hastanesi bulunan Medar Sağlık Grubu, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin uygulama hastanesi olacak ve tüm Medar Hastaneleri’nin başında KOSTÜ yazacak. Medar Hastaneleri Yönetimi ve KOSTÜ’nün bağlı bulunduğu Avrupa Eğitim Kurumları’nın mütevelli başkanı Talip Emiroğlu ve Medar Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şahin Talus düzenledikleri bir basın toplantısıyla işbirliklerini duyurdu. 

Talus, “Kocaeli’de çok güzel işler yapacağız”

Gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Özel Gölcük Medar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şahin Talus, “Kocaeli’de üçüncü üniversitemiz kuruldu. Tabii ki bizim açımızdan da güzel bir çalışma var. Biliyorsunuz biz sağlık alanında 21 yıldır burada hizmet ediyoruz. Gölcük’te, Sakarya’da ve Gebze’de hastanelerimiz var ve vakıf üniversitesi ile sağlık alanında, özellikle tıp fakültesi alanında ve diğer alanlarda bizim işbirliği yapacak olmamız, bizi çok mutlu etti. Açıkçası bu tür atılımlara girdikleri için bütün heyete teşekkür ediyoruz. Tabii ki sağlık önemli. İki grubun da bir özelliği var. Biz biliyorsunuz sağlık işi yapıyoruz. Sadece alanımız yok yani. Doktor kökenli bir hastane grubuyuz ve vakıf üniversitemizin gerçekten başlangıcından beri eğitim işi yapan ve eğitime önem vermiş ve bu işi en iyi yapan bir ekibin olması bizi çok mutlu ediyor. Yani alanı sağlık ve eğitim olan iki grubun birleşmesi, Kocaeli’de çok güzel işler yapacak. Bu bakımdan biz mutluyuz gururluyuz. Çünkü belli bir şekilde bölgemizde bir hareketlilik olacak. Eğitim alanında atak olacak. Biz de sağlık alanında kendimizi biraz daha geliştirme imkanı bulacağız. Acaba neyi güzel yaparız, daha da ne kadar yaparız, onun derdine düşeceğiz. O bakımdan ben başkanımın nezdinde tüm heyete teşekkür ediyorum” dedi.

Emiroğlu, “Biz eğitimciyiz, eğitim işi yapıyoruz”

Avrupa Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu, yaptığı açıklamada “Biz de aynı şekilde Medar Hastanesi için çok güzel referanslar aldık, duyduk ve mutlu olduk. Buraya gelmeden önce tabii basında hakkımızda çok haberler gördük ve izledik. Demek ki Kocaeli basını, eğitim-öğretime çok pozitif bakıyor ve burada bir üniversitenin üniversitelerin kurulmasından çok memnun olmuş, mutlu olmuş gözüküyor. Bu da bizi ayrıca mutlu etti. Bizler tekrar etmemiz gerekirse bildiğiniz, yazdığımız konuların üstünden geçelim. Yükseköğretimde biz 2009 yılında, Avrupa Meslek Yüksek Okulu’nu kurmuştuk, İstanbul’da. Sağlık ağırlıklı aşağı yukarı 15-16 tane bölümü vardı. Biz 11 yıldır bu İstanbul’da yükseköğretimde hizmet verdik. Daha sonra Kıbrıs’ta yine sağlık ağırlıklı üniversitemizde yükseköğretime hizmet verdik. Meslek lisesi okulumuzun üniversiteye dönüşme sürecinde, Kocaeli’ne yönlendirdik, yönlendirildi ya da tavsiye edildi. Büyüklerimiz tarafında memnuniyetle karşıladık. İyi ki gelmişiz. Demek ki on ikinci yılımızda Avrupa Meslek Yüksek Okulu’nda 12 yılda Kocaeli’de lisans programları, yüksek lisans programları ile bundan sonra yükseköğretimin de hizmetinde olacağız. Bunun için de ayrıca mutluyuz. Tabii bu sene bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkıntılı bir seneydi. Hepimiz bu sıkıntıdan bu şekilde etkilendik. Zaten ellerimizde maske var. Bu süreçte en azından fakültelerle açılmak istedik. Çünkü tamamını açamayabilirdik. Tam kapasite çalışmak mümkün değil. O yüzden bu yıl diş hekimliği fakültesi ile burada, Kocaeli’de başlıyoruz. Okulumuzun 16 tane bölümünün 1. sınıflarını buraya alacağız. İkinci sınıflar bu sene İstanbul’da öğretim görecekler. Onlar mezun olduktan sonra İstanbul’u kapatmış oluyoruz. Yükseköğretim adına Kocaeli’de hizmet vereceğiz. Tabi bu yıldan önümüzdeki senenin de çalışmalarını yapmamız gerekiyordu. Biz sağlık ve Teknoloji Üniversitesi olduğumuz için tıp fakültesine muhakkak açmamız lazım. Zaten bu projemiz vardı. Tıp Fakültesi projemiz, Medar Hastaneler grubu işbirliğimizi de kolaylaştırdı. Burada hakikaten güzel bir kurum var. Sağlık alanında bunlara çok önem veriyorum. Yani bir kurumun başındaki kişilerin aynı meslekten geliyor oluşları çok önemli benim için. Sağlık alanında olsun, eğitim alanında olsun, böyledir. Biz eğitimciyiz, eğitim işi yapıyoruz. Diğerlerinden daha farklı, daha iyi yapacağımızı düşünüyoruz. Sağlık alanından gelen arkadaşların da grubuna baktığımızda, hepsi hekim arkadaşlar. Bu işin insanları çok da başarılı olmuştur. 21 senede geldikleri nokta çok başarılı. Hekim olmamış olsalardı bu kadar kısa sürede elde edeceklerini zannetmiyorum. O yüzden bu güzel kurumla, bu geleceği olan kurumla akademik olarak onlarla birleşmek, onlarla işbirliği yapmak çok güzel oldu. Bizim daha uzun bir sürede yapabileceğimiz işleri çok kısa sürede başaracağını düşünüyorum” dedi.

Bayram, “Türkiye’de sağlık personeli, nitelikli sağlık personeli sayısı konusunda asla problem yok”

KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Bayram, “21 yıllık bir geçmişi olan MEDAR grubu ile 35 yıllık geçmişi olan Avrupa Eğitim Grubunun ortaklığa gitmesini, hem Kocaeli hem de ülkemizi için inşallah hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, 2009 yılında kurulmuş olan Avrupa Meslek Yüksekokulu’nun üniversiteye dönüşmesi sonucu ortaya çıktı ve daha önceden yine Sağlık Bilimleri alanında ön lisans eğitimi veren bu yapının artık lisans ve lisansüstü kurumları da üniversitemiz çatısı altında olacak. Yine Avrupa Eğitim Grubuna ait Kıbrıs Adakent Üniversitesi’nde de Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi, Hukuk Fakültesi olan bir okulumuz yanında Sağlık Bilimleri ağırlıklı bir üniversitemiz var. Kocaeli’nde Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni, aynı zamanda teknoloji ile destekleyen bir üniversite olacak. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Türkiye’de sağlık personeli, nitelikli sağlık personeli sayısı konusunda asla problem yok. Bunun teknoloji ile artık desteklenmesi gerekiyor. Biz Kocaeli’nde Türkiye’nin, Türk sanayisinin merkezi olan bu yerde üniversitemizde bunu inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın da sürekli söylediği, yani sağlıkta ithalata dayalı fason üretime dayalı tedarik modelini artık patenti bize ait olan, yerli bir sanayiye geçmemiz gerektiği şeklindeki politikada, devlet politikası ve üniversite ayağında üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Yine ben özetle, yani bu üniversitenin Kocaeli Sağlık ve Teknik Üniversitesi’nden hem Kocaeli’ne hem de ülkemize inşallah hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İmzalar atıldı

Konuşmaların ardından Avrupa Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu ve Özel Gölcük Medar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şahin Talus basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Toplantı Emiroğlu ve Talus’un  anlaşmaya imza atmalarıyla sona erdi.

Haber: Serap DURUKAN


Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, “ÇOCUKLARIMIZ UMUDUMUZDUR”

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ BEBEĞE BİBER GAZI SIKTI

Başiskele 23 Nisan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Hisareynspor’da başkanlık değişimi yaşandı YENİ BAŞKAN ÖNER KAYA

Gölcükspor Keşanspor’u 4-2 mağlup etti

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Gölcük’e yeni atanan Okul Müdürleri belli oldu

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16