DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sokak hayvanları tehlikeli olmadan PROJELER ÜRETİLMELİ

Gölcük’te atılması gereken önemli konulardan birisi de sokak hayvanları. Gölcüklüler sokak hayvanları konusunda projelerin üretilip, hayata geçirilmesini istiyor. Bizde gazetemiz olarak bu konuyu Gölcüklülere yönelttik. Vatandaşlar, ‘Sokak hayvanları canımız. Onları çok seviyoruz. Sokak hayvanları güzel projeleri hak ediyor. Gölcük’te doğru projelerle sokak hayvanları konusu çözüme kavuşur’ dediler.

Ak, ‘Sokak hayvanları hiçbir zaman sorun olarak görülmemeli’

Gölcük’ün sevilen isimlerinden ve hayırsever İsmail Ak, kendisine yönelttiğimiz soruyu şu sözlerle cevapladı. Ak, ‘Öncelikle bende bir hayvansever olarak Gölcükümüzde sokak hayvanlarımıza yönelik mutlaka önemli projelerin üretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sokak hayvanları hiçbir zaman sorun olarak görülmemeli. Gölcük’te sokak hayvanlarına yönelik hassasiyetin arttığını gözlemliyorum. Fakat ilçemize diğer il ve ilçelerden sokak köpekleri getiriliyor. Bu da ilçemizde sokak hayvanları sayısının kontrolsüzce artmasına neden oluyor. Yetkililer bu konuya da dikkat etmeli. Sokak hayvanları için çok maliyet gerektirmeyen, doğru projeler hayata geçirilebilir. Bu konuda Belediyemize bizlerde destek veririz. Umarım en kısa sürede beklenen projeler hayata geçirilecektir’ dedi.

Garipoğlu, ‘Gölcük’te bu konu atılacak adımla kolaylıkla çözülebilir’

Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çağlayan Garipoğlu, ‘Gölcük’ümüz sokak hayvanlarına sahip çıkacaktır. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’in çalışma yaptığını biliyorum. Kendisini de bu çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. Covid-19 sürecinde de Gölcük çalışmalarıyla örnek olmuştur. Ben sokak hayvanları konusunda da Ali Yıldırım Sezer başkanın güzel adımlar atacağını düşünüyorum. Mesela kediler için kedi evleri projesi, sokak köpekleri için de fazla maliyeti olmayan yuvalar yapılabilir. Bu konuda sadece belediyeye değil biz vatandaşlara da önemli görevler düşmektedir. Bizlerde evlerimizin önüne su ve yemek bırakarak, hayvanların aç kalmasını önleyebiliriz. Gölcük’te atılacak bir iki adımla sorun olarak görülen bu konu kolaylıkla çözüme kavuşabilir’ dedi. 

Ay, ‘Gölcük doğru projelerle sokak hayvanlarına sahip çıkabilir’

İlçemizin başarılı ve tecrübeli esnaflarından Osman Ay, sokak hayvanlarına asla kötü davranılmaması gerektiğini belirterek, ‘Bizler sokaktaki canlarımızı seviyoruz. Gölcük’te sorun olarak görülen sokak hayvanları asla bir sorun değildir. Yetkililerden ilçemizde güzel projelere imza atmalarını bekliyoruz. Çünkü kediler için kedi evleri, sokak köpekleri için de su ve yemekleri verilmesi kaydıyla alanlar tahsis edilebilir. Başka projelerde hayata geçirilebilir. Sokak hayvanlarına asla kötü davranılmamalıdır. Gölcük doğru projelerle sokak hayvanlarına sahip çıkabilir’ diye konuştu.

Öztok, ‘Bu konu önümüzdeki süreçte baş ağrıtabilir’

Gazetemizin Muhabiri Arif Öztok ise, ilçemizde sokak hayvanları konusundaki gözlemlerini şu sözlerle dile getirdi: ‘’Gölcük’te 7 yıldır muhabirlik yapıyorum. Görevime başladığım ilk günden bugüne bir kesim vatandaş sokak hayvanlarını sorun olarak görürken, diğer kesim sokak hayvanlarının asla sorun olmadığını belirtiyor. Hatta bu konuda birçok kere yaptığım haberler yüzünden bazı vatandaşların eleştirilerine de maruz kaldım. Gölcük’te sokak hayvanlarını asla sorun olarak görmüyorum. İlçemize diğer il ve ilçelerden bırakılan sokak hayvanları sayıları arttırıyor. Şimdi gelelim gözlemlerime; bir gazeteci olarak şunu görüyorum. Sokak hayvanlarını benimseyen, onları koruyan birçok kişi sokaklarda hastalanan, sağlığını kaybeden sokak hayvanlarını yalnız bırakıyor. Sözüm asla onları gerçekten sahiplenenlere değil. Bu konuda bana onca laf söyleyen kişiler ne yazık ki sokak hayvanlarını kaderleriyle baş başa bırakmıştır. Gölcük Belediyesi bir an önce proje geliştirmeli, bunları hayata geçirmelidir. Şu anda sorun olarak görülmeyen bu konu önümüzdeki süreçte çok baş ağrıtabilir’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.