DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

VEKİL KATIRCIOĞLU, “ÇOCUKLARIMIZIN YERİ OKUL, SPOR SALONLARI, SANAT ALANLARIDIR”

TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin Milletvekillerinden oluşan TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu, çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik yürütülen örnek çalışmaları ve projeleri yerinde görmek ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Ordu’ya çalışma ziyareti düzenledi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu riyasetinde, Başkanlığını AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun yaptığı TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu, Mevsimlik Tarım İşinde çalışan ailelerin yanında ki çocukların ziyaret edilmesi ve Çocuk İşçiliği ile mücadelenoktasında sorunların ele alınması ve yürütülen örnek çalışmaları, projeleri yerinde görmek ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Ordu’ya çalışma ziyareti düzenledi.

ORDU’DAN Türkiye’ye ÖRNEK bir model “METİP”

Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilme Projesi’nin (METİP) Ordu’da uygulandığını hatırlatan TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Ordu’da başarıyla uygulandığını gördüğümüz METİP projesi Mevsimlik Tarım İşinde çalışan ailelerin yanında ki her yaştaki çocuğun kalan eğitim ve öğretimini bu alanda tamamlaması, yanı sıra sosyal etkinlik, spor, gezi faaliyetlerinin gerçekleştiriliyor olması, ayrıcaalanda bulunan ailelerin, kadınların eğitimine kadar, hijyenle beraber her türlü temizlik, giyim ve gıda soruna el atıyor.Türkiye’ye örnek bir model, raporumuza bu güzel çalışmaları dâhil edeceğiz. Emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çocukların geleceği için, çocuklarımızın okulda olması, eğitimlerine devam etmesi için, güzel bir çalışma yapılmış.”

Fındık Dalda Aklın Bahçede Kalmasın

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ‘Fındık Dalda Aklın Bahçede Kalmasın’ projesine değinen Radiye Sezer Katırcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına ve beraberinde çocuk işçiliğine yönelik çok önemli çalışmalar yapmışlar. Kayıt altına aldıkları fındık toplayıcılarını, öncesinden fındık toplayacak bahçelerini belirliyorlar. Protokol imzalayarak çocukların bahçelerde çalışmamasını sağlıyorlar. Protokole uymayan Tarım İşçisi Ordu’da bir daha çalışamıyor. Bunun da denetimini sıkı bir şekilde yapıyorlar. Ordu Büyükşehir Belediyesi Protokolü ve METİP projesi ile birlikte Mevsimlik Tarım İşçileri ve Fındık Arazisi sahibi koordineli çalışmış oluyor.

“ÇOCUKLARIMIZ MÜCEVHER GİBİDİR”

Çocuklarımız mücevher gibi ne kadar iyi işlersek, ülkenin beşeri sermayesi olan çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlarız diyen TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, açıklamasına şu cümlelerle devam etti. “Onlar, tertemiz bomboş bir sayfa. Oraya ne yazarsak çocuklarımızdan onları alacağız. Onlar geleceğin doktorları, siyasetçileri, avukatları, mühendisleri, ülkenin geleceğine katkı sunacak çok önemli sermayemiz. Bu anlamda da çocuklarımızın yeri hiçbir zaman ne tarla, ne sokak, ne sanayi, ne de dağdır. Çocuklarımızın yeri okul, spor salonları, sanat alanlarıdır. Çocukların elinde kalem ve kitap olmalı. Bu niyetle yola çıktık. Bu çalışmamız çocuklarımız için, aileler için, ülkemiz için, hayırlı sonuçlara vesile olacağına inanıyorum.

Türkiye’nin 2023’e doğru tarihsel yürüyüşünde Cumhuriyetimizin 100. yılında ülke nüfusunun 3’te birini oluşturan gözbebeğimiz, cennet kokumuz çocuklarımızın mutlu, huzurlu, güven içinde yarına umutla bakan, annelerinden ailelerinden hiçbir sebeple koparılmayan, hiçbir kötü emele alet edilmeyen, evlatların ülkesi olma yolunda ilerleyecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman vurguladığı gibi, ‘Çocuk, dünyanın her yerinde masumiyetin simgesidir’ diyoruz.” diye konuştu.

MARKA ŞEHİR ORDU’YA TEŞEKKÜRLER

Ordu, doğasını da koruyarak, yapılan hizmetlerle birlikte yükselen bir marka şehri olma yolunda ilerlediğine değinen TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, açıklamasını şu cümlelerle tamamladı. “Emeği geçen Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e, önceki belediye başkanlarımıza, şu anki belediye başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler bey nezdinde tüm ilçe belediye başkanlarımıza ve kaymakamlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.