DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Anıtpark’ta bulunan Pervane’nin önüne bilgi panosu konulmalı TARİHİMİZİ HERKES BİLMELİ

Anıtpark’ta bulunan Pervane’nin önüne bilgi panosu konulmalı TARİHİMİZİ HERKES BİLMELİ

Gölcük Anıtpark’ta 2013 yılından beri sergilenen Pervanenin hangi gemiye ait olduğunu Gölcük’te birçok vatandaş bilmiyor. Vatandaşlar pervanenin önüne bilgi panosu yapılmasını ve pervanenin hangi gemiye ait olduğunu ve tarihinin yer almasını  istediklerini dile getirdiler.

Birçok vatandaş hangi geminin pervanesi olduğunu bilmiyor

Türk Donanma Tarihi’nin en üzücü olaylarından biri olarak da bilinen F 250 bordo numaralı Muavenet gemisi, NATO’nun düzenlediği ‘Kararlılık Gösterisi 92’ tatbikatına katılmiş ve Tatbikat başarıyla devam ederken, 2 Ekim günü ABD Donanması’na bağlı ‘USS Saratoga’ adlı uçak gemisinden fırlatılan 2 füze gemimize isabet etmişti. Füzelerden birinin ‘köprüüstü’ olarak bilinen kaptan köşküne, diğeri ise Savaş Harekat Merkezi’ne isabet etmesi sonucu gemi komutanı Kurmay Yarbay Levent Kudret Güngör, Uçaksavar Yardımcı Subayı Teğmen Alper Tunga Akan, Tesis Astsubayı Serkan Haktepe, İkmal Çavuşu Mustafa Kılıç ve Er Recep Atak şehit olmuştu. 5 denizcimizin de şehit olduğu Muavenet muhribinin 20 tonluk pervanesi, anıt olarak Gölcük’ün kalbi sayılan Anıtpark’a 2013 yılından beri sergileniyor.

ABD’ye ait savaş uçağı ile vurulmuştu

ABD’ye ait USS Saratoga adlı uçak gemisinden fırlatılan füzeyle vurulan, 5 denizcimizin de şehit olduğu Muavenet muhribinin 20 tonluk pervanesi, 2013 yılından beri Anıtpark’ta sergilenmekte. Fakat ilçemizde birçok vatandaş bu gemi pervanesinin hangi gemiye ait olduğunu bilmediğini belirtti. Vatandaşlar 2013 yılından beri sergilenen gemi pervanesi ve iki çapanın önüne bir bilgi panosu yapılmasını ve gemi hakkında bilgi verilmesini istediklerini dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.