DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Avukat Ece Ergüder İstanbul’da O Çalıştay’a katıldı ‘AMACIMIZ İNSANLARA YOL GÖSTERMEK’

Avukat Ece Ergüder İstanbul’da O Çalıştay’a katıldı ‘AMACIMIZ İNSANLARA YOL GÖSTERMEK’

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi’nin gönüllü Avukatlığını yapan Av. Ece Ergüder, geçtiğimiz hafta TÜKODER Genel Merkezi tarafından İstanbul Shreton Hotel’de yapılan ‘Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi’ Çalıştayı’na katılım sağladı.

Çalıştay’da Gölcük’te yerini aldı

Bugün TÜKODER Gölcük Şubesi’nde Başkan Çetin Kocatürk’ün ve Yönetiminin de katılım sağladığı programda Çalıştay hakkında bilgi veren Av. Ece Ergüder, şunları söyledi: ‘’Türkiye Cumhuriyeti tarafından destek verilen Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi Çalıştay’ı. Bu Çalıştay Türkiye genelinde yapılsa da katılımı az olan bir Çalıştay. Belirli kişiler tarafından katılım sağlandı. Burada özellikle önemli olan yeni programlarına yeni proje hazırlama konusunda bilgi verildi. Bu ne demek oluyor; Bu yalnızca ülke çapında değil, küçük bir yerel topluluktan Türkiye çapında bir proje olarak her birim bir örgütten ya da topluluktan özellikle Avrupa Birliği’nden nasıl bir hibe alabileceğine dair bir program yapıldı. Bu programda özellikle mantıksal çerçeve matrixi dediğimiz bir proje üzerine çalıştık’ dedi.

‘AB standartlarına göre tüketici çok önemli’
Açıklamalarını sürdüren Av. Ergüder, ‘Bu sorunlarımızın, sorunlarımızın çözümlerimizin nasıl olacağına dair başlangıç adımı. Bu başlangıç adımıyla birlikte bizim başlamamız gereken bazı kaynaklar var. Bu kaynakların neler olduğu, bu kaynaklara nasıl ulaşabileceğimiz ve Türkiye çapında alacağımız hibenin nasıl değerlendirileceğine yönelik bir eğitim. Bu eğitim sonucunda şunun öğrendik biz. Biz Avrupa Birliği’nden hibe alabiliriz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nden hibe alabiliriz ve bu hibeler genellikle Euro bazlı hibeler oluyor. Bu Euro bazlı hibeleri nerelere harcayabiliriz? Bunların her birinin gösterilmesiyle ilgili. Bu eğitim sonucunda katılımcılara sertifikalar verildi. Bu sertifikalar bizim bu alanda ihtisaslaşmamızı ortaya koyan sertifikalar. Bu sertifikanın TÜKODER ile ilgili olan bağlantısı şu? AB standartlarını sağlayabilmemiz için tüketicilerimiz üzerinde bir STK’lar nezdinde bir çalışma yapmamız gerekiyor. Çünkü AB standartlarına göre tüketici çok önemli. Bu yüzden TÜKODER Çatısı altında ve TÜDER çatısı altında orada birleştik ve bu eğitimi aldık. Benim oradaki görevim insanların ilerleyen süreçlerde bir proje yazılımı yapmaları halinde insanlara yol gösterici olabilmek ve bu aşamada projeler üreterek hibe kaynağı alabilmek’ diyerek açıklamalarını tamamladı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.