DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Cumhuriyet Halk Partisi 97 yaşında GÜREL, ‘CHP ATATÜRKÜMÜZÜN BÜYÜK MİRASIDIR’

Cumhuriyet Halk Partisi 97 yaşında GÜREL, ‘CHP ATATÜRKÜMÜZÜN BÜYÜK MİRASIDIR’

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 yılında siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yarın kutlayacağı 97. Kuruluş yıldönümü kapsamında CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, açıklamada bulundu.

Başkan Gürel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Memleketi manda ve himayeye teslim etmeyen, nakış nakış işlediği toprağında hak iddia eden düşmanın karşısında tüm cesareti ile dimdik duran, binlerce kişilik düşman orduları ile elindeki yok denilecek kadar az miktardaki imkanları kullanarak korkusuzca çarpışan, düşman eline bakan saltanata, baskılara, tehditlere amansızca savaş açan bir milletin varlığı tüm dünyaya bedel olmuştur. Bu millete bağımsızlık savaşında önderlik eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk demiştir ki; “Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

‘CHP’nin ve Cumhuriyetin neferleri olmaktan gurur duyuyoruz’

Başkan Gürel, 9 Eylül 1923 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasi faaliyetlerine resmi olarak başlamasının ardından 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edilmiştir. Cumhuriyetin çimentosu olan bir parti olduğumuzu her zaman dile getirmekten ve bu partinin, Cumhuriyetin neferleri olmaktan gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizin temel taşları Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, İnkılapçılık, Devletçilik ilkelerini simgeleyen altı oku parti bayrağımızda taşıyoruz. Biliniz ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir neferi Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucusu ve savunucusudur, olmaya da devam edecektir’ dedi.

‘Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak, parti üyelerinin bozulmaz andıdır’

Başkan Gürel, son olarak, ‘Ülkemizin, milletimizin çıkarlarına el uzatanlar, Cumhuriyet düşmanlığı yapanlar her daim karşılarında damarlarımızdaki o asil kandan aldığımız cesaretle korkusuzca savaşan bizleri bulacaktır. Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak tüm genel başkanlarımıza, Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek veren tüm partililerimize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Sözlerimi partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Eylül 1935 tarihinde gerçekleştirilen parti kurultayındaki seslenişi ile bitirmek istiyorum:  “Cumhuriyet Halk Partisi’nin esas düşünce ve dileği, vatandaşları her türlü ayrılıktan korumak, onları, kendileri ve büyük Türk ulusu için faydalı kılmaktır. Programımızda, iş bölümlerinin her birinde bulunan, yurttaşların özel ve genel asığları (faydaları) ve genlikleri (bollukları), aryasız (ayrımsız), göz önünde tutulmuştur. Bu hakikatın bütün yurttaşlarca, yalın olarak, bilinmesi çok önemlidir. Bunu yurttaşlara anlatmak ve bu suretle onların sevgilerini ve güvenlerini kazanmak, parti üyelerinin kutsal ödevidir. Türk ulusu kendisine hizmet edenleri, sürel bir surette, değerlemiş ve onlara ünvermiştir. Son saylav seçiminde Partimizin ulusun güvenini kazanması bize, çalışmamızda yeniden büyük şevk ve kuvvet vermiştir. Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak, parti üyelerinin bozulmaz andıdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.