DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney’den gençlere hayati uyarı ‘YAŞLILARI RİSKE ATMAYIN’

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney,  yaptığı açıklamada gençleri uyararak, ‘Yaşlı ve kronik hastalığı olanlara yaklaşmayın’ uyarısında bulundu.

‘Gençler hiçbir Covid-19 belirtisi taşımadan hastalığı yayabiliyor’

İl Sağlık Müdürü Ergüney, 20 yaş altı gençlerin hiçbir Covid-19 belirtisi taşımadan hastalığı yayabildiklerine dikkati çekti. Sosyal mesafe kuralının önemine değinen Op. Dr. Ergüney, gençlerin bu hassas dönemde, yaşlı ve kronik hastalara 1,5 metreden fazla yaklaşmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

‘1,5 metrelik sosyal mesafe kuralı mutlaka uygulanmalı’

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, yaptığı açıklamada, “Covid-19 alınan tedbir ve önlemlere uyulmadığında hızla yayılabilen, bulaş riski yüksek bir hastalık. Özellikle 20 yaş altı gençler bazen Covid-19 enfeksiyonunu hiç bir belirti hissetmeden geçirebiliyor. Bu da kendilerinde enfeksiyon olmadığını düşünmelerine ve enfeksiyonu yaymalarına neden olabiliyor. Bu süreçte büyük risk altında olan yaşlı ve kronik hastalarımıza temas ederek enfeksiyon bulaştırabilirler. Özellikle 20 yaş altındaki gençlerin günlük yaşamlarında aile, komşu ve akrabaları ile olan ilişkilerinde en az 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralını uygulamaları sevdiklerinin sağlığı açısından önem arz ediyor. Hastalığa karşı tam korunmayı ancak belirlenen tedbirleri uygulayarak; maske, mesafe ve temizlik kuralına riayet ederek sağlayabiliriz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.