DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney’den vatandaşlara çağrı ‘YÜZ YÜZE ZİYARETLERİ 1 AY ERTELEYELİM’

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney yaptığı açıklamada artan vaka sayılarına dikkat çekerek vatandaşları 1 ay boyunca komşu, akraba ziyaretleri ve site toplantıları yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

‘Sevdiklerimizi ve kendimizi coronavirüsten korumamız gerekli’

Ergüney,  “İçinde bulunduğumuz olağanüstü süreç nedeniyle tedbirli davranmamız, kendimizi ve sevdiklerimizi coronavirüsten korumamız gerekli. Bu nedenle şu anda en sağlıklı olan iletişim biçimi, telefon ile iletişimdir. Komşu ve akrabalarımızla olan yüz yüze ziyaretleri belli bir süre askıya almalı, telefon vb. teknolojik imkânları kullanarak görüşme sağlamalıyız. Böylece onların sağlığını riske atmamış oluruz” dedi.

Tatilden dönenlere önemli uyarı

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Tatile giden bir kişi bu süreçte birçok insan ile temas etmiş ve coronavirüs enfeksiyonu kapmış olabilir. Ateş, öksürük, baş, boğaz ve genel vücut ağrısı, koku ve tat alma duyusunda kayıp ve nefes darlığı gibi şikayetler coronavirüsün başlıca belirtileri. Kendilerinde bu belirtilerden bir ya da bir kaçını görenler biran önce en yakın sağlık kuruluşuna başvursunlar, kendi sağlıklarını ve başkalarının sağlığını riske atmasınlar. Tatile giden kişiler ve ailelerinin, hastalık belirtisi taşımaması coronavirüs kapmadığı anlamına gelmez. Hastalık belirtileri taşımadan da virüsü kapmış ve başkalarına bulaştırıyor olabilirsiniz. Coronavirüsün kuluçka süresi 2-14 gün arasında değişebiliyor. Bu nedenle tatilden döndükten sonra kendinizi mümkünse 14 gün, değil ise en az 7 gün izole etmeniz, sevdiklerinizin sağlığı açısından hayati önem taşımakta. Sizden virüs bulaşabilecek olan aileniz, komşularınız ve arkadaşlarınızın hayatı tehlikeye girebilir. Sevdiklerinize zarar vermemek ve sonrasında keşke dememek için belirlenen izolasyon kurallarına riayet edelim. Günlük yaşamda ise sosyal mesafe, maske ve temizlik tedbirlerine hassasiyet gösterelim. Kurallara uyarsak beklemediğimiz üzücü sürprizlerle karşılaşmayız” diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.