DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Karakaya, ‘Pandemi dernekleri olumsuz etkiliyor’

Karakaya, ‘Pandemi dernekleri olumsuz etkiliyor’

Kocaeli Yörük Türkmen Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Karakaya, Covid-19 sürecinin dernekleri olumsuz etkilediğini belirtti.

‘Dernekçilik herkesin yapabileceği bir iş değil’

Başkan Karakaya, ‘Bütün dernekler olarak bizlerde pandemi sürecinden olumsuz etkileniyoruz. Pandemi dönemi en çok Yörük Türkmenlere zarar veriyor. Yörükler, esareti hiç sevmez, özgürlüğü sever, vatanını ve milletini sever. Ağacını, ormanını, Allah’ın yarattığı her varlıkla yaşayabilmeyi sever. Hayatın akışını oldukça seven, doğa ile iç içe yaşayan insanlardır. Yörüklerde vatana ihanet olmaz. Önce devlet der, sonra kendisi gelir. Umuyorum ki bu süreç, en kısa zamanda sona erer ve özgür yaşantımıza dönmüş oluruz. Dernek olarak Bilecik’e gitme planımız vardı. Oradaki şenliklere katılım sağlayacaktık. Oldukça büyük bir Yörük çadırımız vardı. Fakat etkinlikler, pandemi nedeniyle iptal edilince biz de bu hazırlıklarımızı ertelemek durumunda kaldık. Pandemide durumlar normale döner ve etkinlik yapılırsa bizler de bu şenliğe katılım göstereceğiz. Her planı pandemiye göre ayarlamak durumunda kalıyoruz. Aşure Günü geldi ve geçiyor. Geçtiğimiz yıllarda bu etkinliğimizi Anıtpark’ta yapıyorduk ama pandemiden ötürü bu sene Aşure Günü’nü kutlayamıyoruz. Dernekçilik gönül işi ve zamandan ayırmak gerekiyor. Biraz da ekonomik bir güç lazım. Derneklerin ayakta kalabilmesi için oldukça büyük bir fedakarlık göstermek gerekli. Dernekçilik herkesin yapabileceği bir iş değil. Bizim diğer dernekler arasında birinci olmamız gerekir. Hemşeri derneklerimiz, genel anlamda bir ili kapsıyor ama biz Yörük Türkmenler olarak büyük bir topluluğa hitap ediyoruz. Umuyorum ki pandemi süreci kısa sürer çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ederiz’’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.