DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KARTEPE SINIRLARINI AŞTI

KARTEPE SINIRLARINI AŞTI

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kartepe’nin turizm vizyonu doğrultusunda ilçe sınırlarını aşarak, Kartepeyi Kartepe dışında tanıtacak çalışmaları başlattı. Kartepe’ninyaz-kış turizm zenginliğini anlatan görseller bu hafta Bodrum sokaklarını süslemeye başladı. Doğa sporları, gezi, huzur, lezzet, adrenalin ve eğlence temalı billboardlar Bodrum’da görücüye çıktı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kartepe, doğa güzelliklerini ülke genelinde tanıtmaya başladı. Kartepe Belediye BaşkanıAv.M.Mustafa Kocaman’ın turizm hedefleri doğrultusunda Kartepe, yaz turizminin en iddialı ilçelerinden Bodrum turistine göz kırpıyor.

KARTEPELİLERİ ŞOK EDEN SÜRPRİZ

Kartepe turizmine dairgörsellerin sergilendiği Bodrum’da tatil amacıyla bulunan Kartepeliler , karşılarına bir anda çıkan Kartepe billbordlarını görünce kısa süreli bir şaşkınlık yaşayıp, ardından selfie çekerek bu anı ölümsüzleştirdiler. Sosyal medya hesaplarından da paylaşımda bulunanKartepeli gençler, “Bodrum’da bile Kartepem yanımda” diyerek Bodrumdan Kartepe’ye selam yollamayı da ihmal etmedi.

ULUDAĞ İLE AYNI KULVARDAYIZ

Kartepe’nin iç turizmde başarılı bir noktada olduğunu ancak dış turizm tanıtım faaliyetlerinin de ilçemiz ve şehrimiz için önemli olduğunu vurgulayan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Görenleri hayran bırakacak güzelliklerle dolu bir ilçemiz var. Bize düşen bu güzellikleri en doğru stratejilerle sunmak, göremeyenlere, bilmeyenlere göstermek. Gelemeseler bile, Kartepe’nin adını duymayan, bilmeyen insan sayımız yok denecek kadar az. Dünyada ki pek çok turizm merkezi Kartepemizinimkan ve olanaklarına sahip değil. Ama yıllar öncesinden yaptıkları turizm pazarlama stratejileri ile halen daha dünya harikası olarak anılıyorlar. Turizm hedeflerimizi gerçekçi ve ulaşılabilir olarak belirliyoruz. Bunun gibi küçük adımlar, Kartepe’nin imaj çalışmasına önemli bir katkıdır. Doğası gereği de bu süreç sonu olmayan bir süreçtir. İmkanlarımız ölçüsünde bu tür turizm lokasyonuçalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiç kimsenin aklına dahi gelmeyecek bir pandemitravması yaşıyor dünya… Bizde tüm tedbir ve önleyici çalışmalarımızlamücadelemizi ülkece sürdürüyoruz. Kartepemizin hafta sonu ve günü birlik turist sayısı tatmin edici ama biz haftanın 7, yılın 365 günü benzer hareketliliğin olmasını arzu ediyoruz. Tesislerimiz kendini geliştiriyor, yeniliyor. Turizm esnafımız, işletmecilerimiz elini taşın altına koyuyor. İstişare kültürü ve ortak akıl ile turizm pastasından Kartepemizin hak ettiğikadar pay almasına talibiz. Uludağ ile aynı kulvardayız. Orayı yakalayacak potansiyale sahibiz. ” açıklamasında bulundu.    

SAYISIZ GÜZELLİKLER KARTEPE’YE DAVET EDİYOR

Kocaeli’nin en güzel ilçelerinden biri olan ve her mevsim tercih edilen Kartepe, özellikle hafta sonları İstanbul, Bursa gibi çevre şehirlerden ziyaretçi akınına uğruyor. Kartepe’de gezilecek yer ve aktivite seçeneği çok fazla. Gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi sevenler için birçok doğal güzelliğin bulunduğu Kartepe’de,ziyaretçilere konaklamadan, doğa sporlarına kadar sayısız etkinlik imkanı sunuluyor.

MAŞUKİYE VE ORMANYA MARKA

MaşukiyeKartepe’nin en çok tercih edilen aynı zamanda en çok merak edilen doğa harikası mahallelerinden biri… Doğanın tadını çıkarmak için eşsiz bir mekanarayanlar Maşukiye’yi tercih ediyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kartepe’ye kazandırdığı ve tüm Türkiye’den rekor sayıda ziyaretçisi olan Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda  ise doğaya dair herşey var. Derbent, Suadiye, Balaban, Eşme, Arslanbey, Çepni gibi pek çok mahallemiz de Kartepemizin geleceğinin yeni marka kent adayları olacak.

KARTEPE’DE YAŞAMA DAİR HERŞEY VAR

Yaşama ve doğaya dair zenginliği ile ziyaretçilerine sayısız imkan ve seçenek sunan Kartepe’de ne yapsak diye düşünmeye fırsat kalmıyor. Doğa turizminden, kongre, gastronomi ve eko turizmine,yazlık sinema, festivaller, bungalovlardan, Kar ve su kayağı, Off –Road, Jeep Safari, Trekking, Enduro, Atv safari, Motocros, Oryantring, Olta Balıkçılığı, Yamaç Paraşütü, Dağ Bisikleti, Tırmanma Ralli yarışları, Kampçılık (Dağcılık), Kros (Atletizm), Paintball, Fotoğraf Safari, İzcilik ve Zepline gibi macera sporlarına kadar her zevke her bütçeye uygun geniş bir yelpaze sunuyor.

YORUMLAR

  1. Atakan dedi ki:

    Kartepede oturuyorum. Herhangi bir çalışma olmadığı halde kuzuyayla kamp alanından değnekçi parası alınıyor. Bir bardak meşrubata 20 30 lira ödeyebilirsiniz. Aracınızı park ettiğiniz her yer potansiyel park alanı olarak görülüyor ve direk kazığın kalın tarafı sunuluyor, bunu sizden hesap öderken bile alabiliyorlar. Dilerseniz sosyal medyadan şikayetleri değerlendirebilirsiniz. Tekellemiş işletmelere para yedirmek için koşun koşun gelin 🙂