DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaman, ‘Sivas Kongresi bağımsızlığa olan aşkımızın nişanesidir’

Kocaeli Esnaf ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, yaptığı açıklamada, ‘Türkiye Cumhuriyetinin hür ve bağımsız bir devlet olarak dünyada yerini almasında önemli bir aşama olan 4-11 Eylül 1919 tarihleri arasından gerçekleştirilen Sivas Kongresinin 101’nci yılı kutlu olsun” dedi.

Millî sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür parçalanamaz ve başka bir ülkenin himayesi kabul edilemez kararıyla devletimizin kuruluşunda çok önemli bir aşama olan Sivas Kongresinin 101 nci yılı nedeniyle bir tebrik mesajı yayınlayan Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman , ‘Sivas Kongresinin mimarları olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz’ dedi.

‘Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet top yekûn kendisini savunacak ve direnecektir’

Başkan Kocaman, ‘Her milletin tarihinde önemli dönem noktaları vardır. Binlerce yıllık Türk tarihinde kuşkusuz çok sayıda önemli kırılma noktaları mevcuttur. Ancak Sivas Kongresi alınan kararları ve sonuçları itibarıyla bir milletin kaderini değiştirmekle kalmamış bütün mazlum milletler için de bir umut ışığı ve bağımsızlık için örnek olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür parçalanamaz. Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet top yekûn kendisini savunacak ve direnecektir. Manda ve himaye asla kabul edilemez anlayışı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin temellerini atan kararlarıyla hür ve bağımsız yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinin temeli atılmıştır. Bugün bizlere düşen görev 1919 yılında o zor şartlar altında ülkemizin bekası için yapılan bu çalışmalara layık olarak devletimizi ve milletimizi çağdaş uygarlıklar seviyesinin üzerine çıkaracak adımlar atmak 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için birlik ve dirlik içerisinde bütün gücümüzle çalışmaktır’ dedi. Başkan Kocaman; sözlerini ‘Başta Kurtuluş Savaşı olmak üzere bu aziz vatanın bizlere bırakılmasında emeği geçen can veren şehit ve gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, Sivas Kongresinin 101’nci yılını kutluyorum’ diyerek tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.