DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

MESLEK FABRİKASI İŞ VE MESLEK SAHİBİ YAPACAK

MESLEK FABRİKASI İŞ VE MESLEK SAHİBİ YAPACAK

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, kent genelindeki işsizliğin azaltılması, talep edilen beceri ve nitelikte insan kaynağının oluşturmasına yönelik, üniversiteler, meslek odaları, meslek liseleri ve ilgili kurumların işbirliğiyle İzmit Belediyesi Meslek Fabrikasını hayata geçirecek

Sosyal belediyecilik anlayışıyla fark yaratan projelere imza atmayı sürdüren İzmit Belediyesi, sanayi ve hizmet sektörlerinin eleman ihtiyacına göre eğitim vererek, nitelikli işgücü yetiştirecek olan İzmit Belediyesi Meslek Fabrikasının temellerini atıyor. İzmit Belediyesi Meslek Fabrikası, kent genelindeki işsizliğin azaltılması, yerel ekonomik gelişme ve rekabet gücüne katkı sağlamak, büyüyen ve gelişen sektörler başta olmak üzere öncelikli alanlarda yerel işgücü piyasasında talep edilen beceri ve nitelikle donatılmış insan kaynağını oluşturacak. Mesleki ve teknik eğitim hizmetlerini sağlayacak olan kurum, tam donanımlı bir Eğitim Kampüsü olacak.

Koto ve Kso’dan İşbirliği Ve Destek

Çalışma kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, üniversiteler ve ilgili kurum müdürlükleri ile iş birliği protokolleri imzalanarak Meslek Fabrikası kurslarını tamamlayan kursiyerlerin, işletmelerde pratik yapma olanakları artırılacak. Bu kapsamda dün KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve KOTO Başkanı Necmi Bulut ile bir araya gelen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, işbirliği için görüş alışverişinde bulundu. Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Gülenç ve odaların yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantılarda, Meslek Fabrikası olarak hizmet verecek Eğitim Kampüsüne yönelik işbirliği adımları konuşuldu.

Dört Aşamalı Sistem

İzmit Belediyesi Meslek Fabrikası, 1-Kuluçka Merkezi, 2-Üretim Laboratuvarı, 3-Mesleki ve Teknik Eğitim, 4-İstihdam Ofisi olarak dört aşamalı olarak çalışacak. Kuluçka merkezleri;  ofis alanı, networking imkanları, mentorluk hizmetleri gibi birçok farklı alanda girişim olanakları yaratırken, önce hayal edilip sonra da bu hayalin hızla somut örneğe çevrildiği FabrikaLab’da (Üretim Laboratuvarı) araştırma ve üretim arasında, bilgisayar kontrollü aletler kullanılarak farklı ölçeklerde ve değişik malzemelerden hemen her proje maket olarak yapılabilecek.

Mesleki Kurslar ve İstihdam Ofisi

Sanayi, Bilişim ve Teknoloji, İnşaat ve Tesisat, Sigortacılık, Grafik Tasarım, Seramik, Turizm, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakım, Kişisel Gelişim, Yabancı Dil ve daha çok sayıda alanda Mesleki ve Teknik Eğitim kursu verilecek. İstihdam Ofisi ise mesleki eğitimlerden mezun olan kursiyerlerin iş gücü piyasası ile buluşturularak, İzmit Belediyesi Meslek Fabrikasının istihdam ayağını güçlendirecek bir çalışma ofisi olacak.

‘İstihdama Katkıda Bulunacağız’

İşsizlik ve nitelikli eleman sorununun sadece Kocaeli değil, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Kuracağımız İzmit Belediyesi Meslek Fabrikasıyla, bölgemize özgü bir istihdam politikasının geliştirilmesine katkıda bulunarak, başta dezavantajlı gruplar olmak üzere, İzmit’teki işsiz nüfusun mesleki anlamda nitelikli işgücüne dönüştürülmesi ve istihdama katılımını hedefliyoruz. İzmit Belediyesi olarak eğitim, işgücü ve istihdam üçgenini mesleki bir fabrika gibi çalışacak olan eğitim kampüsümüzde bilimsel ve teknik olarak bütünleştirerek, meslek odaları, STK’lar ve üniversitelerin işbirliğiyle nitelikli donatılmış insan kaynağına katkı sunacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.