DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Şehit Aileleri ve Gazilere Devlet Övünç Madalya ve Beratları verildi

Vali Seddar Yavuz, Ülkemiz için büyük fedakarlık yapmış şehit Aileleri ile Gazilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen devlet övünç madalya ve beratlarını tevcih etti.

Akçakoca toplantı salonunda gerçekleştirilen törene;Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak,  Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz,Adalet Komisyonu başkanı Muhiddin Paça, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan,Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, İzmitKaymakamı Şevket Cinbir, Kocaeli İl Emniyet Müdürü VeysalTipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ümit İlbaylı, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardındanŞehitlik ve gazilik mertebesinin dinimiz ve inancımızdan kaynaklıen kutsal ve ulaşılması en güç mertebelerden biri olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz: Peygamberlere komşu olmaktan bahsediyoruz. Aziz Milletimiz İlahi Kelimetullah peşinde koşan, hakkı hukuku bu dünyada haykırmaya çalışan, asla ezmeyen,sömürmeyen, kutsal değerler için mücadele eden ve bu uğurda hiçbir zaman şehit ve gazi olmaktan geri kalmayan, şehadete adeta gül bahçesine girercesine koşan  büyük bir milletin fertleri ve evlatlarıyız. Ne mutlu ki bize bu anlayış; hepinizin de bildiği gibi bir Selçuklu, bir Cihanşümul Osmanlı İmparatorluğu ve çağdaş dünyayla yarışan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağışlamıştır.”

Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğuna değinen Vali Yavuz: “Allah’ın kelamını Viyana kapılarına kadar götürmemize vesile olmuş ve hakkı hukuku da çok şükür ki haykırmış kutlu bir milletin evlatlarıyız. Hepimizin bildiği gibi 1071’de başlayan Anadolu’daki serüvenimiz çeşitli badireleri atlatsa da 1453 ile perçinlenmiş ve adeta İmparatorluğa dönüşmüştür. Daha sonra hem 1071’i hem 1453’ü elbette içine sindiremeyenler 1914’te başlayan 1.Dünya savaşı ile  bu topraklardan Aziz Milletimizi silip atmak istemişler ancak destansı Kurtuluş mücadelemizle bu amaçlarına nail olamamışlar ve  1923’te Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasıyla da ebediyen sükut-u hayale uğramışlardır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin son 300 yıldaki en güçlü ve kudretli Devlet olduğunu da hepimiz hatırlamalıyız. Bugün daha güçlüyüz, bilimsel, teknolojik ve askeri olarak 1914 şartlarından daha kudretli bir ülkeyiz.”

‘Biz mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz’

 Vali Yavuz: Başta savunma sanayi olmak üzere dünya ile yarışan ve rekabet eden yeni ve güçlü Türkiye var artık. Aslında bugün karşılaştığımız sorunun da kaynağı budur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirirken ve gönül coğrafyası ile yeniden kucaklaşırken, yeni ve büyük bir Türk Devleti geliyor algısı ve korkusu maalesef belirli mihrakları yeniden harekete geçirmiştir. Kim harekete geçerse geçsin, biz  yeniden hakkı hukuku haykıracak ve dünyadaki evrensel mesajı vermeye devam edecek iddiaya sahibiz..  Biz mazlumların yanında yer almaya, mağdurların gözyaşlarını silmeye adayız ve bütün bir hayatımızı da buna göre kodluyoruz.”

‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin emrinizdedir’

 Aziz şehitlerimiz manevi olarak yanımızdalar diyen Vali Yavuz:“Çünkü Allah-u Teâlâ Bakara Suresinde ‘Allah Yolunda Öldürülenlere Ölüler Demeyiniz, Onlar Diridirler, Fakat Onu Siz Bilemezsiniz’ buyuruyor. Demek ki Şehitlerimiz bizim anladığımız anlamda ölmediler.Kahraman gazilerimiz deyine Aziz Türk Milletinin bağımsızlık ve hürriyet aşkı ile yaşayabilmeleri için aldıkları yaraları, vücutlarında şeref olarak taşımaktadırlar. Biz Türk Milleti olarak minnettarız, şükran borçluyuz. Büyük milletler vefalıdır. Kendisine hizmet edeni asla unutmaz onu gönlüne yazar. Bu yüzden bilin ki şehit ailelerimizin 83 milyon evladı var.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin emrinizdedir. Kahraman gazilerimiz her gittiği yerde hak ettiği ilgiyi, saygıyı ve hürmeti görmeye devam edeceklerdir. Büyük Türk Milleti bu vefa duygusunu sizlere mutlak suretle gösterecek ve gönlünden geçen her türlü güzellikleri sizlere takdim edecek ve sunacaktır.”

‘Gazilerimiz, Genç Nesillerimize Örnektir’

Allah hiçbir zaman  devletimize ve milletimize karşı bizi utandırmasın ve mahcup etmesin diyerek  sözlerine devam eden Vali Yavuz: Bugün öncelikle şehit ailelerimize şunu söylemek isterim ki; kimileri ölürken hem kendisini hem ailesini hem de milletini utandırır, kimileri ölürken hem kendisini hem ailesini hem de milletini onurlandırır ve şereflendirir. Ne mutlu ki  evladınız hem sizi hem kendisini hem de milletini onurlandırmıştır. Allah bizlere de bizleri onurlandıracak evlatlar, nesiller nasip etsin. Diğer taraftan gazilerimizin de aynı onuru ve gururu yaşarken genç nesillerimize de örnek olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

 Bu duygu ve düşünceler içerisinde bir kez daha hepinizin acısını yüreğimizde hissediyor ve acınızı yürekten paylaşıyorum. Anadolu’nun vatan yapılmasından bugüne kadar tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranlaanıyorum. Yine Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmalarının ardından Vali Seddar Yavuz, Şehit Jandarma Uzm. Onb. Osman Gazi Çetingöz’ün babası Kerim ve annesi Huriye Çetingöz, Şehit Jandarma Uzm. Çvş. Dursun Pampal’ıneşi Merve ve kızı Elif EslemPampal, Malul Gazi J. Uzm. Çvş.Şaban Demirel, Malul Gazi J. Uzm. Çvş. Kenan Dede, Vazife Malulü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Adem Albay, Malul Gazi Jandarma Astsubay II. Kademe Başçavuş Mustafa Özdemir’e Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.