DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TESUD Gölcük Şubesinden başarılı öğrencilere eğitim desteği yapacak ‘EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZ’

TESUD Gölcük Şubesinden başarılı öğrencilere eğitim desteği yapacak ‘EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZ’

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Kocaeli İl Koordinatörü ve Gölcük Şubesi Başkanı E.Dz.Alb. Mehmet Metin Akyol, üyelerin yoğun isteği üzerine geçen yıl başlattıkları başarılı öğrencilere eğitim yardımı yapılması uygulamasını bu yıl da sürdüreceklerini ifade etti.

Akyol, ‘Başarılı öğrencileri destekleyeceğiz’

TESUD Kocaeli İl Koordinatörü ve Gölcük Şubesi Başkanı E.Dz.Alb. Mehmet Metin Akyol, TESUD tüzüğü 3’ncü maddesinde belirtildiği üzere; “Atatürkçü Düşünce Sistemi’ni özümsemiş Türk gençlerinin yetiştirilmesi için gerekli görülen faaliyeti göstermek ve her türlü desteği vermek” ilkesi kapsamında, ön lisans ve lisans öğrenimi yapan veya bu eğitim kurumlarına girme hakkını elde etmiş, ancak öğrenimine kendisinin veya ailesinin imkanlarına ilave kaynak ihtiyacı duyan başarılı öğrencilere destek olmak amacıyla bu yıl da eğitim yardımı verme uygulamasına devam edeceklerini belirtti.

‘Başarılı öğrencilerin eğitimine 350 TL’lik katkı sağlamayı planlıyoruz, başvurular herkese açık olacak’

TESUD Gölcük Şubesi Başkanı E.Dz.Alb. Mehmet Metin Akyol, konu hakkında gazetemize şunları söyledi: “Eğitim yardımı için başvuruların 07-25 Eylül tarihleri arasında, gerekli belgeler ile bizzat öğrencinin kendisi tarafından Değirmendere’de bulunan TESUD Gölcük Şubesi’ne yapılması gerektiğini, geçen sene 4 öğrenciye eğitim yardımı yapıldığını, bu sene ise 3-4 öğrenci daha ilave edileceğini, öğrencilere ayda 350 TL tutarında katkı sağlanmasının planlandığını, başvuruların herkese açık olduğunu” söyledi.  

Eğitim Yardımı Sağlama Esasları

Eğitim yardımı için yapılacak başvurularda, istekli öğrencinin bizzat başvurusu ve istenen evrakları tamamlamış olması aranır. Eğitim yardımı için verilen taahhütler değerlendirildikten sonra, Eğitim yardımı yapılacak öğrenci sayısı ve eğitim yardımı miktarını TESUD Gölcük Şubesi Yönetim Kurulu belirler. Müracaat sahipleri puanlama tablosu esaslarına göre sıralamaya tutulur ve eğitim yardımı yapılacak öğrenci asıl ve yedek listesi TESUD Gölcük Şubesi Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Eğitim yardımı her yıl dokuz ay süreyle yapılır. Her ayın ilk 5 günü içerisinde yardım yapılacak tutar ilgili öğrencinin hesabına yatırılır. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında burs verilmez. Eğitim yardımı yapılan öğrenciler her dönem sonunda, döneme ilişkin transkriptlerini TESUD Gölcük Şube Başkanlığına getirir. Aynı aileden birden fazla kişiye, taksirli suçlar (İstem dışı işlenen suçlar) hariç, sabıka kaydı bulunanlara, artık yıl öğrencilerine, devam etmekte olduğu öğretim kurumundan uzaklaştırma cezası alanlara eğitim yardımı yapılmaz. Eğitim yardımı alan öğrenci; programın kural ve ilkelerine uymak, başvuru safhasından itibaren gerçek dışı ve yanıltıcı bilgi vermemekle yükümlüdür. Eğitim yardımı alan öğrenci, bu yardım dışında, sadece KYK ve en fazla bir yerden daha burs alabilir.Eğitim yardımı değerlendirilmesinde, şehit ve gazi çocuklarına öncelik verilir.

Başvuruda istenen belgeler

Nüfus Cüzdan Fotokopisi, İkametgah Belgesi, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, E-Devletten alınacak Adli Sicil Kaydı, Lise mezuniyetinde okul birincisi olduğuna dair belge (varsa), Üniversiteye Giriş Sınavı Sonuç Belgesi, Lisans veya ön lisans eğitimine devam ediyorsa not ortalamasının 2,5 ve üstü olduğuna dair belge, Öğrenci Belgesi, Yetiştirme yurdundan yüksek öğrenimi kazandı ise buna dair belge, İki adet vesikalık fotoğraf. Ailesinin gelir durumuna ait belge.

Başvuruların değerlendirilme kriterleri

Anne/baba çalışma durumu,Öğrencinin kendisi dışında okuyan kardeş sayısı,Öğrencinin ailesinin durumu medeni durumu, Öğrencinin ailesinin şehitlik/gazilik durumu, Öğrencinin ailesinde özel durumlar,Öğrencinin başarı durumu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.