DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

19 Ekim Muhtarlar Günü Anıtpark’ta kutlandı PANDEMİ SÜRECİNİN GİZLİ KAHRAMANLARI

19 Ekim Muhtarlar Günü Anıtpark’ta kutlandı

PANDEMİ SÜRECİNİN GİZLİ KAHRAMANLARI

19 Ekim Muhtarlar Günü’nün 5.’si Anıtpark Kent Meydanı’nda düzenlenen program ile kutlandı. Törene katılım oldukça yoğun olurken, Muhtarlar bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan başta ilçe Protokolü’ne ve programa katılım sağlayan herkese teşekkür etti. 

Törene katılım oldukça yoğun oldu

Bugün Anıtpark’ta gerçekleştirilen 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programına Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert,  İlçe Emniyet Müdürü Zafer Güven, CHP İl Yöneticisi İsmet İşeri, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, CHP İlçe Başkan Fikret Gürel, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır,  İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Kaymakamlık ve Belediye Daire Müdürleri, Mahalle ve Köy Muhtarları, Dernek ve STK Başkanları katılım sağladı.

“Muhtarlık, seçimle gelen, merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan bir kuruluştur”

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı ve bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal Marşımızın okunmasının ardından başkan Saral günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Saral konuşmasında, “ 19 Ekim 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile her yılın 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak kararlaştırılıp kabul edilmiştir. Bu tarih 19 Ekim 1829’da 2. Mahmut dönemimde yayınlanan ve muhtarlık müessesinin temelini atan ferman göz önünde tutularak verilmiştir. Muhtarlar gününün kabul görmesi, tüm muhtarlarımızı onurlandırmış ve mutlu etmiştir. Muhtarlık, seçimle gelen, merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan bir kuruluştur. Muhtarlarımız demokrasinin beşiği değil ta kendisidir. Muhtarlarımız seçilmişlerin içinde mahallesi tarafından en demokratik seçimle seçilmiş kişilerdir. Bizzat yaşadıkları ve görev yaptıkları mahallelerinin her türlü sorununu ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiren muhtarlarımız, vatandaşlarımızın hizmetle buluşturulması noktasında tüm resmi kurumların çalışma arkadaşıdır.

“Muhtarlarımız gerçek anlamda bir cengaver gibi koşturuyorlar”

Başkan Saral sözlerinin devamı devamında, “Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler sonucunda muhtarlarımızın yükleri azalmış gibi görünse de, vatandaşa hizmet yolunda üstlendikleri misyon, önemini muhafaza etmektedir. Vatandaşın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içinde, yanlarında olan muhtarlar, vatandaşın her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamdır. Muhtarlık gönül işidir, gerekli ve vazgeçilmezdir, mesai saati diye bir kavramları bulunmamaktadır. 17 Ağustos Gölcük depreminde gece gündüz çalışan muhtarlarımız günümüzde de aynı fedakarlığı göstermektedir. Ülke ve dünya olarak görünmeyen bir düşmanla mücadele ettiğimiz günümüzde, bir sağlıkçı, bir güvenlik görevlisi gibi her gün kontrol görevi yaparak gerektiğinde evinden çıkamayan yaşlının, hastanın, izolasyondaki kişilerin alışveriş ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ve yine bu dönemde işsiz kalmış, ihtiyaç sahiplerinin de tespitlerini yaparak gerekli birimlere yönlendiriyor ve ayrıca kurumların yardım dağıtımlarında da dağıtım ekiplerine yardım ediyorlar. Genellikle de bunu tek başlarına yapmaya çalışıyorlar. Gerçek anlamda bir cengaver gibi koşturuyorlar. Bazen bana “ama başkan bunu da mı biz yapacağız” diye şikayet etseler bile yollarına devam ediyorlar. Bu vesileyle birçok ilçeye bile örnek olacak şekilde çalışan muhtar arkadaşlarımı ayrı ayrı gönülden kutluyorum, onlarla mesai yaptığım için gurur duyuyorum. Sorumluluğu çok olan muhtarlarımız ve muhtarlık müessesinin ihtiyaçları ve karşılaştıkları sorunların çözümlenmesi için her seferinde gündeme getirdiğimiz gibi günün şartlarına yaraşır muhtarlık kanununun ivedilikle çıkarılması gerekliliğini düşünüyor ve bekliyoruz. Mülki amirimiz kaymakamlarımız biz muhtarların en büyük güvencesi ve destekçisidir. Bu anlamlı günümüz vesilesi ile Sayın Kaymakamımıza , dayanışma içinde hizmet ettiğimiz daire müdürleri ve ekiplerine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Muhtarlıklarımız belediyelerimizin desteği ile ayakta durmaktadır. Bu nedenle birçok konuda destek gördüğümüz Büyükşehir Belediyemize ve Gölcük Belediyemize ve yetkili birimlerine teşekkür ediyoruz. Biz Muhtarlar bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da mahallemiz, köyümüz, ilimiz, ilçemiz ve vatanımız için gece gündüz , var gücümüzle hizmet etmeye devam ediyoruz , edeceğiz. Ülkemize hizmet için görevi başında şehit düşen ve ahirete göç eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, görevi bırakmış ve hayatta olan muhtarlarımıza da sağlıklı ömürler diliyoruz. Halen görevi başında olan tüm muhtarlarımızın ”19 Ekim Muhtarlar Günü”nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bu anlamlı günümüzde yanımızda olduğunuz için de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz” dedi.

Sezer, “Tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum”

Bilge Saral’ın konuşmasından sonra Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer konuşmasında,  “Bugün 19 Ekim muhtarlar günü sözü öncelikle muhtarlarımın gününü kutlayarak başlıyorum, muhtarlarımız demokrasinin özellikle doğrudan demokrasinin en somut göstergesidir. Kendi bulundukları mahallelerinde komşuları tarafından tanınan kişilerin seçilmesiyle göreve gelen muhtarlarımızdır. Mahallelerde kişilerle en yakın temasta bulunan güvenilen kişilerdir. Bir yandan merkezi hükümetin görevlerini yerine getirdikleri gibi bir yandan da seçimle iş başına gelerek yerel idarenin hizmetini yerine getirmektedirler. Ben Gölcük Belediyesi olarak tüm saygı değer muhtarlarımın teşekkürlerimi arz ederim. Yaşamış olduğumuz pandemi sürecinde kendi sağlıklarını riske atarak gecelerini gündüzlerini bir birine katarak çalışmışlar sadece sağlıkla ifa etmemişler. Sosyal hizmetlerini de yerine getirmek için büyük bir gayretle yerine getirmişlerdir. Dünden bugüne memleketimizde görev yapan tüm muhtarlarımızdan ahirete ithal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum saygı değer muhtarlarımıza hayırlı görevler diliyor muhtarlar gününü kutluyorum” dedi.

Karabulut, “Muhtarlarımız  timlerin içerisinde görev alarak ne kadar özverili bir şekilde çalıştıklarınız gördük”

Başkan Yıldırım Sezer’in konuşmasından sonra Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut konuşmasında “Öncelikle 19 Ekim Muhtarlar gününüzü kutluyor hepinizi sevgi saygıyla selamlıyorum, muhtarlık müessesi bizim yönetim sistemimizde iki yönü olan kurumsal yapıdır, bir yönüyle halkın temsilcisi, seçilmiş bir birey, diğer yönüyle de devletin temsilcisi uygulamaları gerçekleştiren mecraatları hayata kazandıran bir kurumun temsilcisidir, vatandaşlar devletimize ulaştırmak istedikleri zaman muhtarımıza gelirler, devletimiz vatandaşımıza ulaşmak istediğinde ise devletimiz de muhtara gider, bu iki yönlü çalışma üsülü muhtarlarımızı sorumluluklarını ve yükümlülüklerini arttırmaktadır, ciddi anlamda sorumluluk isteyen özveri isteyen bir kurumdur, çok kıymetli muhtarlarımız ile ayda bir kez bir araya geliyoruz, bu pandemi sürecinde de kendileriyle mahallelerindeki vatandaşlarının sorunları hakkında sorunları için alışverişinde bulunuyoruz, muhtarlarımız bu pademi sürecinde mahallelerindeki vatandaşların sorunları ve ihtiyaçları konusunda da ciddi bir şekilde  çalışmalar yapmışlardır. Birçok dairemiz bünyesinde oluşturduğumuz kurum kurul ve diğer organizasyonlarda muhtarlarımıza hep aktif görev almışlardır, biliyorsunuz pandemi sürecinde vatandaşlarımızın özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temini ve giderilmesi noktasında vefa sosyal destek gurupları oluşturduk, bu gurupların içerisinde bir çok kamu görevlisi bulunmasına rağmen çekirdek yapıya çok kıymetli muhtarlarımızı oluşturdu. Her mahallemizde muhtarımızın da içerisinde bulunduğu vefa sosyal timleri içerisinde görev aldılar. Muhtarlarımız  timlerin içerisinde görev alarak ne kadar özverili bir şekilde çalıştıklarınız gördük kendi sağlıklarını riske atmalarına rağmen halkının ihtiyaçlarını karşılamak için vefa sosyal timlerinde görev yaptılar kendilerine bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyor günlerini bir kez daha kutluyorum” dedi.

Gölcük Merkez Mahalle Muhtarı Melahat Gökdeniz’in kendi yazdığı şiir okudu

Anıt parkta düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar günü töreninde konuşmaların ardından günün anısına Gölcük Merkez Mahalle Muhtarı Melahat Gökdeniz’in kendi yazdığı “Adım Muhtar” adlı şiirini okumasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın 19 Ekim muhtarlar günü kutlama hediyesi dağıtımı gerçekleştirildi ve Anıtpark’ta ki tören sona erdi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.