DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, dün itibariyle başlayan yüz yüze eğitime başlayan öğrencilere başarılar diledi. Başkan Ellibeş, “ Çocuklarımız bizlerin yarını ve geleceği demektir. Tüm okullarımda gerekli tüm tedbirler alınmış durumda” dedi. 

Ellibeş, “Yeni bir aşamaya geçildi”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı kapsamında ilkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflar ile ortaokul 8’inci sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati, imam hatip ortaokullarında 2 gün 14 ders saati, lise hazırlık ve 12’nci sınıflarda 2 gün 16 ders saati yüz yüze eğitim verilecek. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, 8. ve 12. sınıfların Ağustos ayından, 1. sınıfların Eylül ayından bu yana yüz yüze eğitimlere başladığını şimdi yeni bir aşamaya geçildiğini belirtti.

“Dünyada olduğu gibi ülkemizde de normalleşme adımları atılıyor”

Başkan Ellibeş, okulların açılmasıyla öğrenciler ve veliler kadar heyecanlı olduklarını belirterek, “Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin yeniden buluşacak olmaktan duydukları mutluluğu yürekten paylaşıyoruz. Yeni dönem daha çok okul günü ve daha çok ders saati anlamına gelecek. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı etkiledi. Geçen yıl mart ayında bir anda eğitim hayatları kesintiye uğrarken psikolojik etkileriyle küçük yaşta boğuşmak zorunda kaldılar. Şimdi bu olumsuz sürecin sonuna yavaş yavaş gelmeye başladık. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de normalleşme adımları atılıyor. Önemli olan salgının tamamen geçmediğini kabul etmek ve tedbiri bırakmamaktır” dedi.

‘BU SÜRECİ DE BAŞARIYLA ATLATACAĞIZ’

Sözlerine devam eden Başkan Ellibeş, “Salgın sürecinde sağlık emekçilerimizin yazdığı büyük destana hep birlikte şahit olduk. Şimdi eğitimcilerimizin, hayatımızın en önemli değerleri olan öğretmenlerimizin de benzer bir destanı bu kayıp dönemin telafisinde yazacaklarına inanıyorum. Sabırla çocuklarının yanlarında olan ve onlardan desteğini esirgemeyen anne ve babalarımıza da teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizlerin yarını, geleceği demektir. Hep birlikte onların üzerine titreyip bu süreci de başarıyla atlatacağız. Bu vesile ile eğitim-öğretimde ikinci aşamanın hayırlı olmasını, bugün itibariyle ilk kez ders başı yapan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Okullarımızda Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları konusunda tüm öğrencilerimizin hassas davranmalarını rica ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.