DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başiskele Pastacılık Kursu İçin Mülakatlar Başlıyor

Başiskele Pastacılık Kursu İçin Mülakatlar Başlıyor

Başiskele Pastacılık Kursu İçin Mülakatlar Başlıyor        

Başiskele Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan İstihdam Seferberliği’ne desteği iş garantili meslek edindirme kurslarıyla devam ediyor.  

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, göreve başladığı günden beri Başiskeleli hemşehrilerinin istihdamını arttırmak ve kadınların aile bütçelerine katkılarını sağlamak için Seçim Beyannamesi’nde yer alan istihdama yönelik projelerini tek tek hayata geçiriyor.

Başiskele İstihdam ve Kariyer Merkezi’ni (BAŞKİM) kuran ve kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin tüketiciye doğrudan ulaşması için Symbol AVM’de Başiskele Kadın El Emeği Mağazası’nı (BAŞKEM) hayata geçiren Belediye Başkanı Yasin Özlü, yine seçim beyannamesinde yer alan mesleki eğitimlerin ilki olan iş garantili Başiskele Pastacılık Kursu’nu hayata geçiriyor.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını öncesi Şubat 2020’de Başiskele Belediyesi, İŞKUR Kocaeli İl Müdürlüğü, Kocaeli Pastacılar Odası ve Başiskele Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Başiskeleliler için Pastacılık Kursu açılması konusunda protokol imzalanmıştı.

YAKLAŞIK 100 PASTA ŞEFİ ADAYI VAR

Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla açılışı yeni gerçekleştirilecek olan Pastacılık Kursu için başvuruları bu süreçte de almaya devam eden Başiskele Belediyesi, 100’e yakın başvuruyu 5 Ekim Pazartesi gününden itibaren değerlendirmeye alacak. Başiskele Belediye Ana Hizmet Binası’nda gerçekleşecek mülakatlar sosyal mesafe, maske takma ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleşecek. Mülakatlar sonucunda 12 pasta şefi adayı Pastacılık Kursu’nda eğitim görmeye başlayacak.

Öncelikle Başiskelelilere yönelik açılacak Pastacılık Kursu’na katılım gösterecek kursiyerler, 94 günlük ve 750 saatlik eğitimin ardından mezun olacak ve pasta şefi olarak bir meslek sahibi olabilecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.