DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Büyükşehir İrşadiye Köyü’nün ihtiyaçlarını karşılıyor İRŞADİYE KÖYÜ SAKİNLERİ MEMNUN

Gölcük’e bağlı İrşadiye köyü muhtarı ve köylünün taleplerini değerlendiren Büyükşehir, köyün ihtiyaçlarını karşılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylere verdiği destekleri sürdürüyor. Muhtarlık Dairesi Başkanlığı tarafından verilen desteklerle muhtar ve köylülerden gelen talep doğrultusunda malzeme ve işçilik desteği veriliyor.Gölcük ilçesine bağlı İrşadiye Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi, köy konağı ve imam evinin çatısını tamamlarken cami çatısının inşaatına da devam ediyor. Malzeme ve işçilik desteği verilen İrşadiye’de diğer yandan İSU ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın yatırımları da devam ediyor.

Gelen talepler değerlendirildi

Kırsal kalkınmayı sağlamak üzere çeşitli projeleri hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir taraftan da köylülerden gelen talepleri karşılıyor. Bu amaçla Muhtarlık Dairesi Başkanlığı’na gelen talepler değerlendirilerek malzeme ve işçilik desteği veriliyor. İrşadiye Köyü muhtarı ve köylülerin talepleri doğrultusunda köy konağı ve imam evinin çatısı ile cami çatısı yapılıyor.

 Muhtar Kamış Başkan Büyükakın’a teşekkür etti

Türkiye’nin bedensel engelli muhtarlarından Mehmet Kamış, yaptıığ açıklamada şunları söyledi: ‘’Çalışmalarımıza camimizden başladık. Cami lojmanını düzenledik. Mezarlık çalışmalarımız oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin büyük destekleri oldu. Malzeme taleplerimiz başta olmak üzere destekleriniz esirgemediler. Başkan Tahir Büyükakın’dan destek ve hizmetlerin devam etmesini istiyor, teşekkür ediyoruz” dedi. Çok sevdiği minder güreşi sporunu yaparken boynunun kırılması sonucu belden aşağısı tutmayan Kamış, köy halkının taleplerini Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini söyledi.

‘Eşim ve ailem her zaman yanımda’

Zaman zaman bedensel zorluklarla karşılandığını söyleyen Muhtar Kamış, “En büyük destekçim ailem. Eşim fahri aza olduğu için her zaman yanımda. Halkımız da her türlü desteği veriyor” şeklinde konuştu.

Ayşe Kamış, ‘Yola çıktığımız da tepkiler de aldık’

Muhtar Mehmet Kamış’ın en büyük destekçisi Ayşe Kamış ise “Birlikten güç doğar diyerek birbirimize güvenerek yola çıktık. Köyümüz için mücadele ediyoruz” dedi. Engellilerimize ve eşlerine birbirlerine güvenmeleri tavsiyesinde bulunan Ayşe Kamış, “Her işin bir zorluğu var. Eşim 30 yıldır bedensel engelli. Yola çıktığımız da tepkiler de aldık. Ama hiçbir şeyi dinlemedik. Engelli ailelerimiz ve engellilerimiz çekinmesinler, korkmasınlar sosyal faaliyetlerin içerisinde bulunsunlar” ifadelerini kullandı.

‘Muhtarlara destek verilmesi mutluluk verici’

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Dairesi Başkanlığı, muhtarlar ve mahalle halkının talepleri doğrultusunda gerekli destekleri veriyor.Büyükşehir tarafından cami, minare, köy konağı, imamevi, şadırvan, fırın, su deposu, sulama borusu, sulama kanalı ile benzer tesislerin bakım, onarım, tamir ve yapımlarında işçilik ve malzeme desteği sağlanıyor.Muhtarlarla periyodik olarak bir araya gelen Büyükşehir ekipleri, muhtarlıkların masa, sandalye, ofis takımı ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.