DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

FARK YARATMAK

05.10.2020
732
A+
A-

Her sabah, dünyayı değiştirmek niyeti ile uyanın.

Güne dünyayı, değiştirme duygusu ile başlamak hiç kuşkusuz (belki biraz hayalcilik gibi olsa da) mükemmel bir duygudur. İstesek de istemesek de dünyayı, her gün değiştirmekte olduğumuza inanıyorum.

Çoğu zaman, önemli bir fark yaratabilmek için, sadece çok küçük bir çabaya ihtiyaç duyulur.

Evden ayrılmadan önceki, ilişkileriniz nedeni ile eşinizin ve çocuklarınızın dünyasını değiştirmektesiniz. Çok kısa bir ek zaman harcamak, sevginizi kısa bir süreliğine göstermek veya fark edilen özel bir ayrıntı onların o gün boyunca bütün dünyasını değiştirir.

Bu durum size, işler ters gittiğinde ya da güne kötü başladığınızda neler yapmanız gerektiği konusunda da bazı ipuçları vermelidir.

Örneğin, yolda başka bir sürücünün hayatını değiştirebilirsiniz… Onunda bir insan olduğunu ve hata yapabileceğini düşünün ve korna ile uyarmadan şerit değiştirmesine izin verin.

Elbette, öfkenizi bazı hareketlerle gösterseniz de, onun dünyasını çok farklı bir biçimde değiştireceksiniz.

Siz aynı zamanda, iş arkadaşınızın, tanıdıklarınızın, ailenizin, sevdiklerinizin veya kafeterya çalışanının dünyasını da davranışlarınızla değiştirebilirsiniz.

Bunların, çok büyük değişimler olmadığını biliyoruz, dünyanın gidişatını belirleyecek etkenler değillerdir fakat çok sayıda insanın yapacağı küçük değişikliklerin, toplam etkisinin, hayatta yaratacağı değişikliğin büyüklüğünü kim inkar edebilir ki ?

HERKES HER GÜN FARK YARATIR

Önemli olan, ne tür bir farkın yaratıldığıdır.

Bir fark yaratmak, “diğer bir kimseyi, grubu veya durumu etkilemek” anlamına gelir.

Gün içinde akan olaylar karşısında, tarafsız kalmak, neredeyse imkansızdır. Başkalarının yaptıklarını fark etmek, onlara hak ettikleri saygıyı göstermek ve onlara kibar bir biçimde yardımcı olmak olumlu bir fark yaratır.

Bunların tersine, bilerek veya bilmeyerek başkalarını ihmal etmek, eleştirmek ve küçüksemek ise negatif bir fark yaratır.

ANAHTAR :  Yarattığınız farklılıklara dikkat etmek ve onların farkında olmaktır.

“Bugün bir fark yarattım mı ?” diye sormanıza gerek yoktur.

Elbette bir fark yarattınız ve hiç şüphesiz başkalarını küçük bir miktarda veya önemli bir ölçüde etkilediniz.

Burada sorulması gereken en önemli soru şudur :

NE TÜR BİR FARK YARATTIM ?”

Unutmayın, herşey SİZ’inle başlar…

Sağlıkla ve Sevgiyle kalın…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.