DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GESOTİM İzmir’de çalışmalara başladı

GESOTİM İzmir’de çalışmalara başladı

Geçtiğimiz Cuma günü İzmir’de meydana gelen 6,6 şiddetindeki deprem sonrası deprem bölgesine giden GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman ve ekibi arama kurtarma ekibine katıldı.

Kısa sürede yola çıktılar

17 Ağustos Gölcük Depremi sonrası kurulan ve gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla enkaz altından birçok can kurtaran GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman ve 10 Kişilik ekibi geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen 6,6 şiddetindeki İzmir Depreminin ardından kısa sürede hazırlanarak yola çıkmıştı. Deprem bölgesine ulaşan Başkan Kocaman ve ekibi arama kurtarma ekiplerine katılarak çalışmalara başladılar.

“Çok şükür ölü oranı binaların ayakta kalması, direnmesi ile az olmuş”

Gölcük Arama Kurtarma GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman yaptığı açıklamada, “  Değerli arkadaşlar ekibimiz İzmir’de meydana gelen deprem haberi sonrasında İzmir’e 2 araç 10 personeli ile saat 16.30  da hareket edip 20.10 da İzmir’e gelmiş sonrası AFAD İzmir il müdürlüğünce tarafımıza tevdi edilen ve en çok hasarın olduğu İzmir Bayraklı’ da çalışmalara başladık. Çok şükür ölü oranı binaların ayakta kalması, direnmesi ile az olmuş. Ancak yüzlerce bina zeminin kötü olması nedeniyle tam çökmemiş, genelde yan yatık şekilde kalmıştır. İzmir birlik müdürlüğünce verilen talimat sonrası ekipler değişimli enkazlarda çalışmaya başlamış saat 21.10 itibarı ile GESOTİM ekibimiz Bayraklı’da ki yüzlerce alt katları çökmüş binanın zemin arama kurtarma çalışmalarına katılmıştır. Burada zamana karşı büyük bir mücadele verilmekte. Tek temennimiz enkaz altında kalan vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşabilmektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.