DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük EBA Destek programında KOCAELİ BİRİNCİSİ

Gölcük EBA Destek programında

KOCAELİ BİRİNCİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim çerçevesinde oluşturulan EBA Destek programlarında Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü’nün üstün gayreti sonucunda 51 okulda, evde interneti olmayan öğrenciler için yürütülen EBA Destek noktalarının da desteği ile ilçemizi EBA kullanımı konusunda Kocaeli Birinciliğine taşıdı.

Uzak ara birinci olduk

Gölcük İlçe Milli Eğitim müdürü Caferi Tayyar Mert konu hakkında yaptığı açıklamada, “ 31 Ağustos itibariyle Covid 19 Pandemisi nedeniyle başlamış olduğumuz uzaktan eğitim uygulamasında katılım olarak ilçemiz uzak ara  birinci olmuştur. EBA Uygulamasında kayıtlı Bin 974 öğretmenizin Bin 741’i uygulamayı aktif olarak kullandığı yine aynı şekilde 29 bin 610 kayıtlı öğrencimizin 23 bin 647 tanesinin EBA uygulamasını aktif olarak kullandığı tespit edilmiştir.  Gölcük genelinde %79.33 oranında katılım olması nedeniyle ilçemiz Kocaeli birincisi olmuştur” dedi.

Gölcük’te 51 EBA Destek noktası bulunuyor

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert Gölcük genelinde 833 öğrencinin İnternet erişimi sağlayamadığının tespit edildiğini ifade ederek, “  Bu öğrenciler için ilçemizde 51 EBA destek noktası kurularak öğrencilerin İnternet erişimi sağlanmış oldu. Her okulun İnternet erişimi olmayan öğrencisi için EBA destek noktası belirlendi. Bu öğrenciler EBA destek noktalarına yönlendirerek İnternet erişimleri sağlandı. EBA Destek noktalarımızda gerekli tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. Sınıflarımızda bir bilgisayar dolu bir bilgisayar boş olacak şekilde öğrencilerimiz eğitim almakta. Gelecek olan talep doğrultusunda yeni EBA Destek noktalarını açma imkanımız bulunmaktır “dedi.

Tüm tedbirler alındı

21 Eylül itibariyle eğitim öğretime başlayan anaokulu ve 1 sınıf öğrencileri için de tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Midir Mert, “ Anaokulu ve 1. Sınıf öğrencileriz ikinci haftalarında da seyreltilmiş olarak haftada 2 gün okula geldiler. Bu hafta yine ayın şekilde devam edecekler ve önümüzdeki hafta nasıl bir yol izleyeceğimizi Bakanlığımızın açıklamasının ardından uygulayacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Anaokulu be 1. Sınıf öğrencilerimiz sağlığı için tüm tedbirlerimizi almış durumdayız.  Okullarımızda Ana okulu ve 1. Sınıf öğrencilerimize Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından dikilen maskeler dağıtılıyor. İki hafta içinde 18 bin  maske okullarımıza ulaştırıldı. Maskelerimizi gerçekten çok kaliteli ve çocuklara uygun üretildiği için oldukça güvenilir.  Ayrıca anaokulu ve birinci sınıflarımıza başlamadan önce okullarımıza 951 litre dezenfektan verildi” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.