DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Müftüsü İlyas Öztel HAYIRSEVERLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Gölcük Müftüsü İlyas Öztel

HAYIRSEVERLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle ilçemizde din hizmetlerinde katkıda bulunan Cami Dernek Başkanlarına, Din Görevlilerine, Dernek Başkanlarına vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulundu.

Gölcük İlçe Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen törene Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Zekeriya Acar, Cami Dernek Başkanları, Cami İmam Hatipler, Ziyaretliler Dernek Başkanı Seyfettin Öztürk ve Kur’an Kursu Öğreticileri katılım gösterdi.

“Camiler İslam medeniyetinin merkezinde olan müesseselerdir”

İlçe Müftüsü İlyas Öztel yaptığı konuşmada, “ İlçemizde İslam’a hizmet adına çalışmalar yapan siz değerli kardeşlerimi burada ağırlamaktan son derece onur ve şeref  duyuyoruz. Allah yapmış olduğunuz bütün hizmetlerin karşılığını ahrette cennet ile camiliyle, rızasıyla müfakatlandırsın inşallah.  Bilindiği üzere 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak yıllarıdır ülkemize kutlanıyor. Burada ki mana camilerimiz ve din görevlilerimizin hizmetlerini gözden geçirmek aksayan yönler varsa onları tamir etmek, daha nasıl hizmetler yapabiliriz diye onları müzakere etmek adına bir haftadır. Şunu biliyoruz ki camiler İslam medeniyetinin merkezinde olan müesseselerdir.  Camiler Allahın evleridir. Camilere devam eden cemaatimiz Allah’ın misafirleridir.  Mescitler secde edilen yerler camiler Allah’ındır, ona aittir. Camiler kimseye ait değildir sadece Allah’a aittir. İlçemizde gerçekten geçmişten bugüne camilerimizin inşasında gayret gösteren, öne çıkan çalışmalar yapan Kur’an Kurslarımızın inşasında büyük gayreti olan mücadele veren kardeşlerimiz var. Biz bunlara gerçekten  kurum olarak, müftülük olarak, müftü olarak çok şey borçluyuz. Allah sizden razı olsun ve bu hizmetlerimizin devamını bize nasip etsin. Eğer siz olmazsanız, sizi teşvik eden biz olmazsak bu hizmetlere maddi manevi parasal destek veren cemaatimiz olmazsa biz bu müesseseleri nasıl inşa ederiz, nasıl yaparız? Bu bakımdan diyorum ki çok büyük işler başardık, Allah’ın izniyle bizden sonra gelecek olan nesillere biz bunları bırakacağız birde örneklik oluşturmuş olacağız” dedi.

“Bizler, sağlam nesiller yetiştirmek zorundayız”

İlçe Müftüsü İlyas Öztel sözlerinin devamında, “Peygamberimiz bir mescit bina edene ahrette cennette köşkler verileceğini haber veriyor. Bu büyük bir müjdedir. İslam’ı anlamak, yaşamak, anlatmak noktasında Kur’an Kursları inşa edenlerde çok büyük müjdelere nail olacaklar. Bir baba evladına Kur’an öğretirse ahrette ona altından bir taç giydirileceğini  Allah’ın resulü haber veriyor. Şimdi bir baba o Kur’an Kursları olmazsa evladına nasıl Kur’an öğretecek. Bu nedenle Kur’an Kurlarını inşa edenler bunun için uğraşan, mücadele edenler, 4-6 yaşları binasını yapan kardeşlerim, onlarda o babalar gibi bütün bu çocukların Kur’an öğrenmesine vesile oldukları için Allah’ın izniyle onlarda taç giyeceklerdir. Çünkü Kur’an’a hizmet ediyorlar. Değerli kardeşlerim biz, sağlam nesiller yetiştirmek zorundayız. Maddi manevi bütün ilimlerde donatılmış  nesiller yetiştirmek zorundayız. Yoksa biz millet olarak, Müslümanlar olarak hatta ümmet olarak görevimizi hakkıyla yapmış olamayız.  Yetiştireceğiz ki değerlerimize sahip çıkacaklar. Kutsallarımıza sahip çıkacaklar, tarihimize sahip çıkacaklar. Ecdadımıza sahip çıkacaklar. Böyle nesiller yetiştireceğiz. İnşallah biz bunu bugüne kadar başardık, başarmaya devam edeceğiz. Sizlerin eliyle biz bunları başardık, başarmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Camiler Ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle çam sakızı çoban armağanı maiyetinde kardeşlerimize teşekkür belgesi vermek istedik. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Teşekkür belgelerini Müftü İlyas Öztel verdi

İlçe Müftüsü İlyas Öztel konuşmasının ardından Cami İmam Hatiplerine, Cami Dernek Başkanlarına, Kur’an Kursu öğreticilerine ve Dernek Başkanlarına teşekkür belgelerini ve hediyelerini tek tek teşekkür ederek takdim etti. tören çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.