DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te balığa yoğun ilgi var

Gölcük’te balığa yoğun ilgi var

Sofraların vazgeçilmez lezzeti olan balığa Gölcük’te yoğun bir ilgi var. 1 Eylül itibariyle başlayan sezon ile tezgahlar taze ve günlük balıklar ile dolarken, balıkçılar gördükleri ilgiden ve satışlardan son derce memnun olduklarını dile getirdiler.

Palamuda ilgi yoğun

1 Eylül itibariyle balıkçıların “ Vira Bismillah” diyerek balık sezonuna başlamışlardı. Bu sene denizlerden bol miktarda çıkan palamut balıkçıların yüzünü güldürüyor. Bu sene bol ve iri çıkan palamudun tanesi 15-20 lira arası değişirken balık tezgahlarında en çok hamsi, istavrit ve palamut ilgi gören balıklar oluyor.

“Havaların serinlemesiyle ilerleyen günlerde fiyatların düşmesini ümit ediyoruz”

İlçemizde uzun yıllardır Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler Balık Lokantası’nın işletmcisi Osman Balcı yaptığı açıklamada, “ Balık satışlarımız şu anda gayet iyi ama fiyatların düşmesiyle daha da iyi olacaktır. Hamsi geçtiğimiz haftalarda 50 liraydı, bu hafta 30 liraya kadar düştü. Bunu yanında geçen hafta 15 lira olan palamut bu hafta biraz daha az çıktığı için 20 liraya yükseldi. Önümüzdeki günlerde havaların soğuması ile balıklar daha çok yüzeye çıkacağı için tekneler daha çok balık tutacaklarını ümit ediyoruz. Denizden daha fazla balık çıkması demek fiyatlarında daha da düşmesi demek. Havaların serinlemesiyle ilerleyen günlerde fiyatların düşmesini ümit ediyoruz” dedi.

Ev ve iş yerlerine paket servis hizmeti devam ediyor

Rizeli Kardeşler Balık  lokantasında çiğ balık satışın yanı sıra restaurant kısmında da tüm Covid-19 pandemi önlemleri alınarak hizmet vermekte. Ayrıca ev ve iş yerlerine paket servis hizmeti devam ediyor.

Rizeli Kardeşler’de balık fiyatları;

Hamsi 30 lira,  istavrit 30 lira,  palamut tane 20 lira,  yerli uskumru 50 lira,   çinekop 60 lira,   levrek  50 lira,   çupra 45 lira,   mezgit 30 lira,  turna mezgit 50 lira,   zargana 30 lira,   sarı kanat 60 lira,    barbun 70 lira, Norveç Somon 80 lira,  Karadeniz somon 35 lira,   dil balığı 50 lira,  deniz çupra 80 lira

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.