DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te Pandemi’de dilencileri engellemiyor

İlçemizde her geçen gün sayıları artan dilencileri pandemide engelleyemedi. Gün boyunca kucaklarında küçücük çocuklar ile vatandaşlardan para dilenen dilenciler alınan tüm önlemlere rağmen vazgeçmiyorlar.

Kucaklarındaki küçük çocuklara yazık

Dilenciler, sadece Gölcük’ün değil ülkemizin kanayan bir yüzüdür. Fakat bunu meslek haline getiren ve en çokta kucaklarında ki küçücük çocukları öne sürerek para dilenen dilencileri içinde bulunduğumuz pandemi ile engelleyemedi.  Yazın sıcağında, kışın soğuğunda gün boyunca kucaklarındaki küçücük bebekler ile vatandaşlardan para dilenen dilenciler alınan tüm önlemlere rağmen vazgeçmiyorlar. Vatandaşlar ise bu duruma en kısa sürede acil çözüm bulunmasını istediklerini ifade ederek, “ Biz en çok kucaklarındaki o küçücük çocuklara üzülüyoruz. Tüm dünya Coronavirüs ile mücadele ediyor ama dilencilerin bu bile umrunda değil. Kucakalrında küçücük çocuklar ile sokak sokak, cadde cadde geziyorlar.  Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor” dediler. 

Bu duruma acil önlem alınmalı

Kucaklarında küçücük bebekler ile gün boyunca sokaklarda para dilenen dilenciler konusunda düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, “ Gölcük’ün en büyük problemlerinden biri hiç şüphesiz ki dilenciler diyebiliriz. Biz aslında dilencilerden daha çok kucaklarında ki o masum çocuklara üzülüyoruz. Malum tüm dünya olarak coronavirüs ile mücadele ediyoruz. Ama bu dilenciler Yazın sıcağında kışın soğuğunda ortalık virüs kaynıyorken gün boyu kucaklarında küçücük çocuklar ile geziyorlar. Madem ki zor durumdasın ve geçinemiyorsun, o zaman o çocuğu neden doğuruyorsun da bu sefilliğe mahkum ediyorsun. Yetkililerin asıl bu konuda bir çözüm bulması gerekiyor. Yazık değil mi o masum çocuklara? Bu nedenle biz yetkililerden bu duruma acil önlem almalarını istiyoruz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.