DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, TURİZMDE NEDEN CANLILIK YOK?

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, TURİZMDE NEDEN CANLILIK YOK?

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı,

“TURİZMDE NEDEN CANLILIK YOK?

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, haftalık olağan basın toplantısında ülke ve ilçe gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gölcük’ün sahip olduğu turizm potansiyelinin çok ama çok azını değerlendirebildiği kanaatinde olduklarını ifade eden Başkan Aynacı “Gölcük turizm potansiyelini ne kadar değerlendirebiliyor?” dedi.

“Can Azerbaycan’ın işgalci Ermeni güçlerine karşı ilerleyişinin yarattığı haklı gururu yaşıyoruz”

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı yaptığı açıklamada, “Öncelikle şunu belirtelim dost ve kardeş ülkemiz Can Azerbaycan’ın işgalci Ermeni güçlerine karşı ilerleyişinin yarattığı haklı gururu yaşıyoruz.  Azerbaycan ordusu muvaffak olsun, Karabağ’ın özgürlüğüne kavuştuğu günleri Cenabı Allah tez vakitte milletimize göstersin” dedi.

“Gölcük’ün sahip olduğu turizm potansiyelinin çok ama çok azını değerlendirebildiği kanaatindeyiz”

Gölcük’ün turizm alanında daha çok gelişmesi gerektiğini ifade eden Başkan Aynacı, “Gölcük ile ilgili meselelere gelecek olursak oluşturduğumuz çalışma gruplarının bu haftaki raporlarından birisi olan “Gölcük turizm potansiyelini ne kadar değerlendirebiliyor?” konusunu gündeme taşımak istiyorum. Eriklitepe, Yazlık Ilıca, Yalı evleri gibi belirli projelerle kısa vadeli atılımlar sağlanmış olsa da Gölcük’ün sahip olduğu turizm potansiyelinin çok ama çok azını değerlendirebildiği kanaatindeyiz. Ford Otosan gibi dev bir sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapan 170 bin nüfusa dayanan ilçemizde bir tane bile beş yıldızlı otel bulunmamaktadır. Ayrıca Yuvacık, Sapanca, Maşukiye, Yalova gibi turistlerin yoğun ilgi gösterdiği merkezlerin tam ortasında bulunan ilçemizde neden böyle bir turistik çekim yaratılamamıştır?  Yerel yöneticilerimizi bu konuyu düşünmeye ve değerlendirmeye davet ediyoruz.  Şayet turizm alanında gerekli atılımları sağlayabilirsek bölgemizde ciddi sosyoekonomik bir kalkınma sağlayabiliriz. Gerek köylerimizin sahip olduğu doğa gerek Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı gibi bölgelerimizin sahip olduğu sahil şeritleri çok önemli birer imkandır.  Tabi turizm konusundaki hamleler, bir gruba rant yaratma adına değil ilçemizin geleceği adına önemli planlamalarla birlikte yapılırsa amacına ulaşacaktır. Ulaşım boyutu, otopark imkanlarının sağlanması, doğanın korunması gibi önemli hassasiyetler mutlaka bu planlamaya dahil edilmelidir. Biz bugün muhalefet olarak görevimizi yapıyor yerel yöneticilerimize şehrimizi ileri götüreceğine inandığımız önerilerimizi sıralıyoruz, bugün bize kulak verilmezse de 2024’te yerel iktidar olarak göreve gelir tüm bunları milletimiz ile birlikte başarırız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.