DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOCAELİ KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANDI

Kocaeli Kent Konseyi, 9. Dönem 10. Yürütme Kurulu Toplantısı Başkan Adnan Uyar ve Genel Sekreter Gültekin Görüm’ ün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantıya, Yürütme Kurulu Üyeleri Dr. Ali Yeşildal, Prof. Dr. Numan Akdoğan,    Av. Selman Yaray, Dr. Mustafa Çöpoğlu, Prof. Dr. Soner Şahin, Mustafa Akdoğan, Selçuk Çakır, Yusuf Erenkaya, Nesrin Atar katıldı.

Genel Sekreter Gültekin Görüm’ ün gündem maddelerini üyeler ile paylaşması ile başlayan toplantı Başkan Uyar’ın açılış konuşmasıyla devam etti. 

   Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Uyar,ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Pandemi İl Koordinasyon Kurulu üyesi olan Başkan Adnan Uyar, Tün dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını ile ülke olarak mücadele edildiğini dile getirdi ve sözlerini şöyle devam etti: “ülkemiz şükürler olsun tüm dünya genelinde bu sorunla en ciddi mücadele eden, en hızlı sonuç alan ülkelerden biri oldu. Bu çerçevede katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza başta sağlık teşkilatımız olmak üzere teşekkür ederiz. Kocaeli Kent Konseyi olarak, bizlerde bu süreçte sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, herkesi ciddi şekilde etkileyen bu sürece katkı sağlamak amacıyla en çok ihtiyaç duyulan maske dikimi içinharekete geçtik ve gönüllerimiz tarafından dikilen maskeleri gerek ilgili kurumlara gerekse vatandaşlara dağıttık.

Genel Sekreter Gültekin Görüm, Koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana Kocaeli Kent Konseyi tarafından yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.Genel Sekreter Gültekin Görüm, Kocaeli Kent Konseyi tarafından açılması planlanan Robotik Kodlama Sınıfı ile ilgili Yürütme Kurulu Üyelerini bilgilendirdi.

“Kocaeli Üniversitesi’ne 7.000 Maske Teslim Edildi”

Genel Sekreter Görüm, “Ülkemizde yaşanan Covid-19 virüs salgını nedeniyle Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde, gönüllüler tarafından üretimi yapılan 7.000 cerrahi maske Kocaeli Üniversitesi’nde kullanılmak üzere, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı, aynı zamanda Kocaeli Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Ercüment Çiftçiye teslim edildi” dedi.

“Pandemi İl Koordinasyon Kurulunda yer alıyoruz”

Genel Sekreter Gültekin Görüm, Kocaeli Kent Konseyi’nin, Pandemi dolasıyla bütün illerde kurulan İl Pandemi Kurulu Üyeleri arasında yer aldığını söyledi ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti. Görüm ayrıca: “Bizler pandemi kurulunda bulunmak için herhangi bir başvuruda bulunmadık. Yapılan çalışmalarımız ortada. Üzerimize düşen görevleri bugüne kadar olduğu gibi eksiksiz yerine getirdik. Kentimiz için elimizden gelen bütün çabaları gösterdik. Dolasıyla Pandemi İl Koordinasyon ‘dayer alıyoruz” diye ifade etti.

Toplantının devamında söz alan Yönetim Kurulu Üyeleri temsil ettikleri kurum ve kuruluşların özellikle pandemi sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Daha En Az Bir Yıl Bu Hastalıkla Yaşamayı Öğrenmek Zorundayız”

Prof. Dr. Soner Şahin, salgından sonra tüm dünyada corona virüsle ilgili aşı çalışmalarının büyük yoğunluk kazandığına dikkat çekerek, “Ülkemizdeki bilim insanları ‘dakorona aşısı için gece gündüz çalışıyor.Aşının bulunması ardından üretime geçmek için enstitülerin kurulması gerekecektir. 65 yaş üstü, kronik hastalar başta olmak üzere risk grubunda bulunan kişilere öncelik verilecek. Bahsetmek istediğim uygulamaların gerçekleşmesi daha en az bir yıl alacağından bu süreci beklerken korona virüs salgınından kendimizi korumak için maskelerimizi takmalı, el hijyenine dikkat etmeli ve mesafemizi korumalıyız” diye konuştu.  Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.