DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Semt pazarları akşam saatleri daha çok ilgi görüyor

İlçemizde hemen hemen her gün bir semt pazarı kuruluyor. Taze sebze ve meyveleri almak için gün boyu vatandaşlar semt pazarlarına giderken, semt pazarları akşam saatlerine fiyatların düşmesi nedeniyle daha çok ilgi görüyor.

Fiyatlar düştüğü için ilgi daha çok oluyor

İlçemizin en çok tercih edilen semt pazarlarından biri olan Değirmendere Cumartesi Pazarı gün boyu oldukça yoğun olurken asıl yoğunluğu akşam saatlerinde yaşıyor. Birçok esnaf tezgahındaki sebze ve meyvenin kalmasını istemediği için akşam saatlerinde fiyat düşüşüne geçiyorlar. Birçok esnafın uyguladığı bu durum nedeniyle özellikle dar gelirli aileler semt pazarlarına akşam saatlerinde gitmeyi tercih ediyorlar.

Vatandaşlarda esnafta memnun

Semt pazarlarında yapılan bu uygulama hem vatandaşları hem de pazarcı esnafını mutlu ediyor. akşam saatlerinde daha uygun fiyata alışveriş yaptıkları için mutlu olduklarını ifade eden vatandaşlar, “ Semt pazarlarında sabah saatleri ile akşam saatleri arasında mutlaka fiyat farkı oluyor. Aynı sebze meyveyi daha uygun fiyata almak varken neden daha fazla para verelim. Çoğu pazarcı tezgahında az bir ürün kaldığı zaman hepsini al şu kadar versen yeter diyebiliyorlar. Devir ekonomi ve hesap devri. Bizlerde bu sayede hesabımızı koruyoruz. Hem pazarcılarda tezgahlarındaki ürünleri bitirdikleri için mutlu oluyorlar” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.