DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Siyasi Parti İlçe Başkanlarından önerimize tam destek ‘CEZA İLE OLMUYORSA ÖDÜL VERELİM’

Tüm dünyayı etkisi altında bırakan Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerde kurallara uymayan iş yerlerine ve vatandaşlara ceza-i işlem uygulanmakta. İmtiyaz sahibimiz Nurettin Şenemre geçtiğimiz gün köşe yazısında kurallara uyanlara belirli ödüllerin verilmesi gerektiği konusunda “Ceza ile olmuyorsa ödül verelim” başlığıyla bir makale yayınlamıştı. Siyasi parti ilçe başkanları İmtiyaz Sahibimiz Nurettin Şenemre’nin bu önerisine tam destek verdiklerini ifade ettiler.

Seymen, “Nurettin Bey’in önerisini değerli buluyorum”

AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, “Dünya’yı sarsan kürsel pandeminin başından beri Türkiye, süreci en iyi şekilde götüren ülkeler arasında yer almaktadır. Şehir Hastanelerimiz, sağlık yatırımlarımız, sağlık sistemimiz ve geliştirdiğimiz sağlık teknolojileri ile vatandaşlarımıza en üstün vermeye gayret gösterdik. Avrupa’nın birçok ülkesi vatandaşlarına hizmet veremez hale gelip, sağlık sistemleri çökerken biz binlerce kilometre uzaklıktaki vatandaşlarımızı ülkemize getirerek tedavi altına alabildik. Tüm bunların yanında gelişmiş ülkeler arasında yer alan ülkelere tıbbi malzeme yardımı yaptık. Geldiğimiz noktada bir yandan ekonomimin çarklarını döndürmeye çalışırken diğer yandan koronavirüs önlemleri almaya yeni normale uyum sağlamaya devam ediyoruz. Bu önlemler çerçevesinde vatandaşlarımıza bazı cezai yaptırımlar uyguluyoruz. Bu konuda Nurettin Şenemre Bey’in geçtiğimiz günlerde bir önerisini okudum. Koronavirüs önlemleri içerisindeki cezai yaptırımların yerine önlemlere uyanların ödüllendirilmesi gerektiğinden bahsetmiş. Nurettin Bey’in önerisini değerli bulmakla beraber koronavirüsün yayılımını engellemek için faydalı olabilecek her önerinin arkasında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Gürel, ‘Geldiğimiz noktada ödül sistemi de fayda sağlamayacaktır’

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, “Günümüzde dünyayı ve dolayısıyla ülkemizi de etkisi altına alan ve bütün hızıyla etkisini azaltmadan sürdüren COVİD-19 yani korana virüs salgını ölümcül etkilerini de devam ettirmektedir. Hükümet, Sağlık Bakanlığı nezdinde oluşturulan Bilim Kurulundan aldığı bilgi ve tavsiyeler ışığında bir dizi tedbirler alarak bazı cezai kurallar koydu. Bunlar maske ile yaşam, sosyal mesafe ve temizlik. Ama geldiğimiz noktada bu kurallara fazla riayet edilmediği de görülmektedir. Bunu vaka ve ölüm sayılarındaki artışlardan anlayabiliriz. Yani uymayanlara ceza sistemini çalıştırsanız, uyanlara da ödül sistemini çalıştırsanız böyle giderse bir fayda sağlamayacaktır. Çünkü biz toplum olarak sıkıntıya gelemeyen ve özgürce yaşamaya alışık bir toplumuz. Yani çok bilinçli bir toplum olmamıza rağmen, bana bir şey olmaz diyecek kadarda rahat bir toplumuz. Aslında burada konu bir nebze kendimizde değiliz. Eğer bana bir şey olmaz derken, kendimizi düşünmesek de çevremizdeki sevdiklerimizi düşünmemiz gerekir. Bunu başardığımız da zaten ne cezaya nede ödüle gerek kalacaktır. Yani toplum bilincini menfaatlerimiz ve kendi çıkarlarımız doğrultusunda değil de bütün toplumun sağlıklı ve mutlu olması için oluşturursak başarıda kendiliğinden gelir. Eğer hal böyle devam edecekse de Hükümet daha radikal kararlar alıp, herkesi 10 gün boyunca evde karantinaya alırsa bu salgının önüne geçilir. Ama madalyonun diğer tarafı yani ekonomi bu şartlarda buna müsaade eder mi bir şey diyemem. O da Hükümetin bileceği bir şey’ diye konuştu.

Çakır, ‘Haydi Gölcük ayağa kalkalım, örnek olalım ve bu virüsü yenelim’

MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, ‘Korona virüs salgını ile tüm dünyada yeni bir dönem başladı. Bu süreç insanları da devletleri de ciddi bir şekilde etkiledi. Görünen o ki bu salgının son evresine henüz uzağız. Başlangıçta tüm dünyada alınan sert tedbirler zamanla yerini normalleşmeye bıraktı. Mevsimsel olarak kontrol altında izlenimi veren salgın sonbahar ile birlikte yeniden artış eğilimine girdi. Artan vakalar yeni tedbirleri getirirken bu tedbirlere yönelik halk tepkilerinin arttığını gözlüyoruz. Dünyanın en önemli ekonomilerinden biri olan Almanya’nın başbakanı Merkel ikinci bir dalgayı kaldıramayız açıklaması yaptı. Salgının devletlerin ekonomilerine yönelik etkilerini anlama açısından son derece önemli bir açıklamadır. Hollanda sağlık sistemi felç oldu ve Almanya’ya hasta sevkine başladı. Bu durumların yaşanmaması adına tedbirlere riayet konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmamız gerekmektedir. Kamuoyunun oluşması konusunda siyasi partilere de önemli görevler düşmektedir. Mücadeleyi sadece devletten beklemenin yeterli olmadığı görülmektedir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak toplumsal bilinci uyandırma konusunda bir aksiyon planı hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde sahaya çıkacak ve inisiyatif alacağız. Tüm siyasi partileri de bu konuda faaliyet yaparak toplumsal duyarlılığı arttırma konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz. Bu ülke hepimizindir ve herkesin siyasi kaygıları bir tarafa bırakıp ülkenin süreci asgari hasarla atlatması konusunda katkı vermesi önemlidir. En son Azerbaycan mitingi ile ülkede bir ilki yapan Gölcük ‘ ün virüsle mücadele konusunda da bir ilki başaracağına inanıyoruz. Gölcük Belediyemiz STK’larımız ve siyasi partilerimizle birlikte Haydi Gölcük ayağa kalkalım örnek olalım ve bu virüsü yenelim diyoruz. Kamuoyuna Saygılarımızla’ dedi.

Aynacı, “Kurallara uyan insanlara ödül vermek güzel bir farkındalık olacaktır”

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, “Mart 2020 ayından bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgına karşı vaka sayıları son günlerde tekrar yükselmeye başlamıştır. Bu virüs ile mücadele de pandemi kurallarına uymak konusunda sıkıntılar olduğu kesindir. Hem dikkat çekmek hem de teşvik etmek adına kurallara uyan insanlara ödül vermek güzel bir farkındalık olacaktır. Her geçen gün kötüye giden ekonomimizin yanında pandemi nedeniyle birçok vatandaşımız işsiz kaldı ya da alacaklarını alamaz duruma geldi. İşsizlik ile mücadele eden vatandaşlarımıza birde kurallara uymadıkları için kesilen cezalar daha da büyük yük olmaktadır. Bu nedenle Nurettin Bey’in ceza yerine ödül verilsin fikrini destekliyorum. Bu fikir sayesinde vatandaşlarımızın büyük bir kısmının kurallara daha da uyacağını ve bu sayede virüsten daha hızlı kurtulacağımızı ümit ediyorum” dedi.

Yıldız, “Medeni toplumlarda cezaların artık azaltılması gerektiğine inanıyorum”

SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, “ Gölcük Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sayın Nurettin Şenemre’nin coronavirüs ile ilgili ceza değil ödül fikrini destekliyorum. Coronavirüs ile ilgili toplumumuzun bilinçlendirme noktasında yazılı ve görsel basın üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Medeni toplumlarda cezaların artık azaltılması gerektiğine inanıyorum. Corona ile mücadeleyi başarı ile uygulayan ticaret haneleri, sivil toplum kuruluşlarını, resmi kurumları ve bireyleri ödüllendirmek insanımızı olumlu yönde motive eder. Corona ile mücadeleden hiç kimsenin geri kalmaya hakkı olmaz. Herkesin bu hassasiyetle, tedbirlere uymasının önümüzdeki kış dönemi için son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu noktada 83 milyon vatandaşımızın özellikle maske, mesafe, hijyenin kalabalık ortamlardan kaçınmanın, evlerine de özellikle misafir, bir başka kişinin gelmesine önleme noktasında bir gayret ve yaklaşım içinde olmalıdır” dedi.

Akpınar, “ kurallara uyan iş yerlerine flama verilebilir”

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasının önlenmesi kapsamında alınan tedbirlere istinaden 21.10.2020 günü yapılan denetim ve kontrollerde 1647 iş yeri denetlenmiş olup 18104 şahıs sorgulanmıştır. Yapılan denetimlerde; Karantina ihlali yapan 13 şahsa,  Maske takma kuralına uyulmadığı için 200 şahsa ve 2 işyerine,  Ayakta yolcu kısıtlaması kuralına uymayan ve maskesiz yolcu alan 2 sürücüye, Cezai işlem uygulanmıştır.  Tüm bunlardan yola çıkarak , Maske kullanımı, fiziki mesafenin korunması ve temizlik kurallarına uyan işletmelere, vatandaşa ödüllendirme sistemiyle covid-19 tedbirlerine uymalarını teşvik edilebilir. Yapılan denetimlerde kurallara uyan ve gerekli tedbirleri alan işletmelere; Valimiz, Belediye Başkanımız, denetimin süresince aktif olan Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte ziyaret edilerek, tedbirlere dikkat eden işletmelerimize ziyarette bulunulup “Bu İşyeri Koronavirüs (Covid-19) Tedbirleri Kapsamında Güvenlidir” yazılı flama bayraklarını işyeri sahiplerine verilebilir. Vatandaşımız için ise maske dezenfektan içeren hijyen paketi hediye edilebilir” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.