DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

AHMET AKAY’IN ADI SPOR TESİSİNE VERİLDİ

AHMET AKAY’IN ADI SPOR TESİSİNE VERİLDİ

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz Mayıs ayında hayatını kaybeden Gazeteci Ahmet Akay’ın adını Bağçeşme’deki spor tesisine verdi

İzmit Belediyesi, efsanelerin adını yaşatmaya devam ediyor. Bu kapsamda İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz Mayıs ayında hayatını kaybeden kentin sevilen ismi spor muhabiri Ahmet Akay’ın adını Bağçeşme’de bulunan spor tesisinde yaşatacak. İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından bugün isim verme töreni gerçekleştirilirken, Ahmet Akay’ın fotoğrafları da spor tesisinde sergilendi. Konukların Ahmet Akay ile ilgili anılarını anlattığı törene İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra CHP PM üyesi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Ahmet Akay’ın eşi Gülten Akay, oğlu Özgen Akay, kardeşi Ferit Akay, yengesi Refika Akay ve çok sayıda basın mensubu katıldı. İsim verme töreninin ardından Ahmet Akay’ın anısına halı saha maçı gerçekleştirildi.

İzmit Unutmasın, Unutturmasın

Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Ahmet ağabeyimizin ölümünü duyduğumuzda hepimiz büyük bir üzüntü yaşadık. Ahmet abinin bu kentte izi var, emeği var. Güler yüzlü abilerimizin bu kentte isminin yaşatılmasına ihtiyaç var. Bizler de Ahmet abimizin adını nasıl yaşatırız diye düşündüğümüzde tabi ki onunla özdeşleşen spor alanında onun ismini, hatıralarını yaşatalım diye bu spor tesisimize Ahmet abimizin adını verdik. Ahmet abimizin adı gelecek nesillere de taşınsın. İzmit unutmasın, İzmit unutturmasın istedik” dedi.

Güler Yüzünü Hiç Unutmayacağım

Kentin unutulmaz isimlerini yaşatmaya devam eden Başkan Hürriyet, “Bugün burada İzmit Belediyesine ait olan bu halı sahamıza Gazeteci Ahmet Akay’ın adını vermek ve anısını yaşatmak için bir araya geldik. Tabii konuşması zor, çünkü gerçekten sevdiğim bir abimdi. Onun güler yüzünü hiç unutmayacağım. Ahmet Akay uzun soluklu gazetecilik hayatında spora ve sporcuya hep destek oldu. Kent sporuna hep sahip çıktı. Hasta olduğu, yaralandığı zamanlarda bile görevini hiçbir zaman bırakmadı. Mesleğine hayatının son anına kadar hep sahip çıktı. İzmit Belediyesi olarak böylesi güzel bir insanın adını spor tesisimize vermekten dolayı çok mutlu ve onurluyuz” şeklinde konuştu.

Mesleğine Âşık Bir İnsandı

Başkan Hürriyet, “Onun hatırası, onun ismi her zaman gönüllerimizde olacak. Sporun içinde olan birçok kişinin Ahmet abiyle tabi ki çok fazla anısı var. Ben de küçük bir anımı paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz ben Kocaelispor maçlarını tribünden izlerim. Taraftarlarla beraber maç izlediğimde Ahmet abi her zaman maç başlamadan maraton tribüne gelip o kadar kalabalık arasında beni bulur ve mutlaka fotoğrafımı çekerdi. Bir gün yurtdışında olduğumda maça gidip beni bulamadığını sanmış. Daha sonra yurtdışında olduğumu öğrendiğinde ise içi rahatlamıştı. İşte mesleğine böyle âşık bir insandı. Böylesi ince ayrıntılara bile dikkat eden önemli bir kimlikti. Ben tekrardan kendisine Allah’tan rahmet ve kederli ailesine sabırlar diliyorum. Allah mekânını cennet etsin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.