DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ay, ‘Atatürk sevgisi asla bitmez’

Ay, ‘Atatürk sevgisi asla bitmez’
 
Gölcük’lü esnaf Osman Ay,  içinde bulunduğumuz Atatürk Haftası münasebetiyle Atatürk içim 100 Yasin-i Şerif okuduğunu belirtti.    

Atatürk için 100 Yasin-i Şerif okudu

Ay,  Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. Yılı münasebetiyle, ‘Bu anlamlı haftada Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ruhuna okumuş olduğum 100 Yasin-i Şerif’i hediye ettin ve marketime gelen müşterilerine de lokum ikram ettim. 
10 Kasım 1938’te Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk çok sevdiği ülkesine ve hayata veda etti. Eğitime verdiği önem,kadına verdiği değer ,hayvanlara karşı sevgisi ile herkese örnek olması gereken Atatürk’ün ölümü halkı da derin yasa boğdu.Sadece Türk halkı değil farklı milletlerinde sık sık örnek aldığı ve sevdiği bir liderdi. Adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran büyük şahsiyet sen Türk Milletinin kalbinde ebedi yaşayacaksın. Bir milleti uçurumun kenarından sarsılmaz, azmiyle kurtaran ,kuvvetlendiren yükselten yöneticiler arasında ATATÜRK en birincisidir’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

 ‘Vakit kılıçtır, sen onunla iyi şeyler kesmezsen, o seni keser’

Ay, açıklamasında, ‘Değerli kardeşlerim;Nefsinizi iyi şeylerle meşgul etmezseniz o sizi kötü şeylerle meşgul eder.İnsan ömründe her vaktin her dönemin kendine göre bir uğraşı vardır . Vaktin gerektirdiği uğraşın dışında başka şeylere,yönelmek -iş doğru dahi olsa yanlıştır.Günümüz itibariyle insanlığı meşgul eden gaye dışı o kadar fazla alışkanlık girdi ki hayatımıza doğru ve faydalı bir meşgaleye ayıracak zamanımız neredeyse kalmadı. Maalesef bu boş işler içinde kaybolma hastalığından nasibini en fazla büyükşehirlerde yaşayanlar aldı.kalabalığın bitmeyen trafiğin ve geçim derdi peşinde koşmanın yorgunluğuyla kendini şaşıran bu bitmeyen keşmekeş içindeki insan,değerli ömrünün  ne kadar hızlı akıp gittiğinin farkında dahi değildir.Oysa zamanının kıymetini bilen,ölümü sıklıkla hatırlayıp,vaktini güzel işlerde kullanan insan ne güzel bir hasat elde etmiş olur.  Değerli Kardeşlerim;Vakit her devirde her çağda kıymetliydi.Fakat bugün çok daha kıymetli.Milletler,teknolojiler zaman yarışı içindeler.Zamanın gerisinde kalan,gayret etmeyen bir diğerine yenik duruma düşmekte.Oysa insan bir gün içinde neler yaptığını sorgulayıp boşa giden zamanların yalnızca bir kısmını dahi faydalı işlere ,mesela ilim öğrenmeye ayırsa,bir sene sonra bambaşka biri olacaktır.Üstelik yalnızca kendine değil,çevresine ve hatta belki tüm insanlığa faydası dokunacak.Vaktin bereketi kurulan niyetle doğru orantılıdır.Güzel bir gaye ile dolu dolu savruk olmayan kısa bir hayat ,gayesiz ama uzun bir ömürden çok daha hayırlıdır’ dedi.


 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.