DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BENİM ÖZDEĞER BİLDİRGEM

30.11.2020
1.265
A+
A-

BEN KENDİMİM

Tüm dünyada benim gibi hiç kimse yok. Bazı yönleri bana benzeyenler var fakat kimse tam olarak tüm yönleriyle benim gibi değil dolayısıyla bende varlık bulan her şey sadece bana özgü, çünkü ben onları tek başıma seçtim.

Benimle ilgili her şey benim:

Vücudum ve onu oluşturan her şey;

 Zihnim ve onu oluşturan tüm düşünce ve fikirler;

 Gözlerim ve onun ifade ettiği tüm görüntüler; öfke, NEŞE, kaygı, sevgi, hayal kırıklıkları, heyecan dahil tüm duygularım;

 Ağzım ve oradan çıkan her nazik, yumuşak ya da kaba, doğru ya da yanlış sözcük;

Sesim yüksek ya da alçak ve başkalarına ya da kendime karşı tüm davranışlarım kendi fantezilerim, rüyalarım, umurlarım, korkularım, tüm zafer ve başarılarım benim.

Tıpkı tüm hatalarım gibi, çünkü beni oluşturan tüm parçalar benim.

Ben kendimle tamamen yüzleşebilirim ve böyle yaparak beni oluşturan tüm parçaları sevip onlarla dost olup dostça yaşayabilirim. Böylece benim için en önemli şeylere ulaşmak üzere, bir bütün olarak amaçlarını gerçekleştirebilirim.

Kendi kendimi şaşırtan bazı yönlerim olduğunu biliyorum. Ve bilmediğim başka yönlerim de var.

Fakat kendimle dost olduğum ve kendimi sevdiğim sürece beni şaşırtan bu yönlerin üzerine cesaret ve umutla gidip kendimle ilgili daha pek çok şey bulabileceğimi biliyorum.

İnsanlara nasıl görünürsem görüneyim; Ne söylersem, ne yaparsam yapayım, herhangi bir anda ne düşünürsem ve ne hissedersem hissedeyim, hepsi de benim. Bu bana özgü zamanın o noktasında nerde olduğumun ifadesi; Ne yaptığıma, nasıl düşündüğüme, ne hissettiğime baktığımda, bazı yönlerim uyumsuz olabilir ve ben bu uymayan yönleri çıkarıp, uyduğuna emin olduklarımla yola devam edebilirim.

Çıkardıklarımın yerine yeni şeyler yaratabilirim. Görebilir, duyabilir, hissedebilir, düşünebilir, söyleyebilir ve yapabilirim. Benim dışımdaki dünyada insanlara bir süzen yaratabilecek, ilişkileri anlamlı kılabilecek, üretken ve onlara yakın olabilecek, gerekirse dışarıda hayatta kalabilecek birikimim var.

Kendime aitim ve böylece kendimi yeniden biçimlendirebilirim.

Ben kendimim ve BUNDAN MUTLUYUM.  (Alıntıdır)

(Virginia Satır) 

Sağlıkla ve sevgiyle kalın…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.