DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ERİKLİTEPE’DE KAYIN AĞACI TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU

ERİKLİTEPE’DE KAYIN AĞACI TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU

Gölcük Orman İşetme Müdürlüğü tarafından, orman gençleştirme çalışması kapsamında Eriklitepe mevkiinde etkinlik düzenledi. Etkinlikte 150 kilo kayın fide tohumu toprakla buluştu.

Katılım oldukça yoğun oldu

 Eriklitepe Mevkii’nde düzenlenen etkinliğe; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alpaslan Karcı, Orman İşletme Sakarya bölge Müdürü Ziya Polat, Gölcük Emniyet Müdürü Zafer Güven, Gölcük Jandarma Komutanı Üsteğmen Mahir Sarıdağ, Gölcük Orman İşletme Müdürü Serdar Kabakçı, Öz Orman Sendikası Gölcük Şube Başkanı İslam Şişman ve Gölcük Orman İşletme Şef ve personelleri katıldı.

“Kocaeli’de ilçemiz adına ne büyük bir getirisi olduğunu yaşayarak göreceğiz‘’

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ‘’Eriklitepe kuşkusuz hepimiz için bir değer, oksijen kaynağı olması bakımından da ayrıca özeldir. Burada bulunan ağaç ve bitki çeşitliliğini daha da zenginleştirmek adına oldukça yerinde bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.Yetişkin bir kayın ağacı saatte 1,5 kilogram oksijen üretiyor. Bir hektar kayın ormanı yılda 68 ton, bir hektar çam ormanı ise yılda 30-40 ton toz emer. Günümüzde hava kirliliğinin yaklaşık yüzde 50’si ormanlar tarafından temizlenip dezenfekte edildiğini hepimiz biliyoruz. Bu gün burada gerçekleştirilen etkinliğin özellikle sanayi kenti olan Kocaeli’de ilçemiz adına ne büyük bir getirisi olduğunu yaşayarak göreceğiz‘’ diye belirtti.

Gelecek kuşaklara en büyük miras ormanlarımızdır

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “Gelecek kuşaklara bırakacağımız en büyük miras ormanlarımızdır” bilinciyle, doğaya attığımız kayın tohumlarından genç ve sağlıklı ağaçlar yetişmesi en büyük temennimdir. Bu anlamlı programı gerçekleştiren Gölcük Orman İlçe Müdürlüğümüz başta olmak üzere; emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Çalışma ile 15-20 bin kayın ağacı yeşerecek

Tohum ekimi öncesinde kısa bilgi veren Gölcük Orman İşletme Müdürü Serdar Kabakçı: “Orman gençleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlarda aynı insanlar gibi belirli bir ömürleri var. Kayın ağacının ömrü 120 yıldır. Biz burada kayın ağacının gençleştirme çalışmalarını yapıyoruz. Kayın ağacı, 120 yaşına yaklaştığında yeni fidelerin yetişmesi için tohumlamayı yapıyoruz. 150 kilo kayın fide tohumlarını toprakla buluşturacağız. Bu tohumlardan yaklaşık 15 bin ile 20 bin arasında kayın ağacı yeşerecektir” dedi. Etkinlik kapsamında katılımcılar tohum ekme önlükleri giyerek ormandaki boş alanlara kayın fide tohumlarını atarak toprakla buluşturdular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.