DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkan Adayı Musa Yurduseven SORULARIMIZI CEVAPLANDIRDI

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkan Adayı Musa Yurduseven

SORULARIMIZI CEVAPLANDIRDI

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkan adaylığını açıkladığı günden beri dur durak bilemeden saha çalışmalarına devam eden Musa Yurduseven ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Musa Yurduseven sorularımıza samimi cevaplar verdi.

Musa Yurduseven kimdir?

Ben 15.05.1957 Samsun doğumluyum.  Kocaeli Gölcük 1980’de geldim ve kendim motor ustasıyım 1985 yılından bu yana bu teşkilatın içerisindeyim. 2018 yılında yapılan genel kurulda görev almadım.

Neden aday oldunuz?

Aslına bakarsanız aday olma gibi bir niyetim yoktu, hiçbir zaman da düşünmemiştim. Fakat genç kardeşlerimin çok ısrarı üzerine özellikle Tuncay Yıldız kardeşimin ısrarlarına dayanamayıp bir dönem gençlere bir baba, bir ağabey, bir büyük olarak liderlik yapmak için en azından bir dönem kendileri ile  birlikte olmamı istediler. Ben de genç kardeşlerimin isteklerine karşılık verebilmek, bilgi birikimlerini genç kardeşlerime anlatarak ve öğretmek için bir dönemli yine aday oldum. Az önce de bahsettiğim gibi bu Teşkilatı 1985 yılında başlayarak Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinde uzun yıllar Başkan Vekilliği Tapu İstihbaratı ve birçok komisyonlarda görev aldım. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda da Yönetici ve Başkan Vekilliği yaptım. 2010 yılında yapılan 15.Olağan Genel Kurulu’nda göre almayıp yıllardır beraber görev yaptığım Necmi Kocaman’ı destekleyerek görevden ayrıldım.

Görevi geldiğinizde neler yapacaksınız?

 *Kasko değerine göre araç rehini

*istihbarat yapılırken alınan ücretlere yeni bir düzenleme getireceğiz

*şeffaf bir yönetim anlayışımız olacak

*müracaat sırasına göre kredi kullandıracak

* ben değil biz olacağız

*oturan bir başkan ve yönetim değil, gezen dolaşan bir yönetim anlayışımız olacak

* yıllardır kaybolmuş kurumsal Kimliğimizi geri kazanacağız

*esnafın güvenini sarsacak davranışlarda bulunmayan, candan yöneticilik yapacağız

* tarafsız ve adil olacağız, şeffaf olacağız, haksızlığın karşısında dik duracağız

*Limit sınırını nasıl yukarı çıkarırız bunun çalışmalarını yapacağız

 Bir dönem yetki istiyoruz istiyorsun peki neden?

Dediğim gibi uzun yıllar görev yaptım. Yaşımız geldi geçiyor, arkamızdan gençler yetişiyor. Bunlara da fırsat ve görev vermek zorundayız. Neden diye sorarsanız, yıllardır gençlere ne dedik; sizler bizim geleceğimizsiniz diyerek sırtlarını sıvazladık. Artık zamanları geldi. Bizlerinde bu teşkilatlarda yüzlerimiz eskidi, heyecan kalmadı. Bu yüzden bir dönem gençlerle beraber olarak kazandığım tecrübemi genç kardeşlerime öğretip, paylaşıp görevimi genç beyinlere bırakıp sonrasında abilik yapmak istiyorum. İnanmazsınız ama yönetim kurulu listesini bile genç kardeşlerim yapıyor. Listelerini karışmıyorum ama doğru yolda olduklarını kanaat getirdim. Çünkü kendilerine sorduğumda aldığım cevap evet bunlar bu işi başaracaklar dedim.  Her meslek dalında bir temsilci yazarak liste hazırlıyorlar ama kimler yazılı inanın bunu ben de bilmiyorum ama genç kardeşlerime sonsuz güveniyorum.

Esnafını da söylemek istediğiniz veya bir mesajınız var mı?

 Evet var?

Nedir?

Üyelerimizden özellikle bir isteğiniz olacak. Bilindiği gibi kooperatif seçimlerinde açık oylama yapılıyor. Bu hiç adil değil. Adaylı seçimlerde bu üyelerimize büyük bir sıkıntı oluyor. Bu yüzden bizim isteğimiz genel kurul  seçimini kapalı sandık usulü yapılmasını istiyoruz. Önümüzdeki seçimlerde açık oylamayı kaldırmalarını ve demokratik bir seçim olmasının bizim ve üyelerimizin en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum.

Son sözünüz nedir?

 Ne bir eksik ne bir fazla Gölcük Esnaf ve Sanatkarlarımıza olan sevdamızla yönetmek için değil hizmet için zamanı geldi söz esnafındır.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.