DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcüklü siyasilerden İzmir’e destek ACILARIMIZ ORTAK

Geçtiğimiz Cuma günü İzmir’de yaşanan 6,9 büyüklüğünde deprem tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de büyük üzüntü yarattı. Gölcüklü Siyasiler ortak bir mesaj yayınlayarak ‘İzmir için acılarımız ortak’ dediler.

Seymen, ‘İnşallah bütün bu sınavlardan güçlenerek çıkacağız’

AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, ‘Geçtiğimiz gün merkez üssü Ege denizi olan, İzmir’i etkileyen 6.6 şiddetinde deprem yaşadık. Son aldığımız bilgilere göre 50’nin üzerindr vefat, 900 civarı yaralı var. Topraklarımızın makus kaderi, deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı olarak kurtarılanlara yüce rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Devletimiz ve milletimiz bir taraftan küresel pandemi ile mücadele ederken diğer yandan deprem, sel ve yangın gibi felaketler ile de savaşıyoruz. 2020 yılı gözle görülür bir şekilde şanssız, kötü geçiyor. İnşallah bütün bu sınavlardan güçlenerek çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle geçmiş olsun İzmir, geçmiş olsun Türkiye diyor, Gölcük olarak bütün imkanlarımızla İzmir’in yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum’ dedi.

Gürel, ‘Deprem kendisini yine bize hatırlattı’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘Deprem İzmir’de tekrar varlığını bizlere gösterdi. Öncelikle merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan ve Ege ile Marmara bölgesinde de hissedilen depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza ALLAH’tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Deprem bilimcilerinin ısrarla üzerlerinde durdukları ve yakın zamanda olması düşünülen İstanbul depremi öncesinde İzmir’de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem tekrar kendini bizlere hatırlattı. Özellikle 1999 Gölcük depremini yaşamış olan bizler sanki o anları tekrar yaşayarak İzmir’deki vatandaşlarımızın da neler çektiklerini çok iyi bilmekteyiz. Tek dileğimiz böyle acıları tekrar yaşamamak ve burada ki çöken binalardan vatandaşlarımızın sağ salim kurtulmasıdır. Bu deprem tekrar göstermektedir ki deprem kuşağında olan bir ülke olarak, depremlerle yaşamayı ve korunmak için neler yapmamız gerektiğini çok iyi bilmemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekir. Uzmanların dediği gibi ” Depremler insanları öldürmez, ama binalar öldürür” gerçeğini unutmamamız, yapılan ve yapılacak olan binalarda deprem yönetmeliğini gözeterek denetimleri gerçek manada yapmamız gerekir” dedi.

Çakır, ‘Ülkemiz deprem kuşağında, bu yüzden kentsel dönüşümler bir an önce başlamalı’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Bilal Çakır, ‘8 Siyasi Parti ilçe başkanı olarak İzmir’e giderek, depremzedelerin yanında yer aldık. Gölcük bu acıyı en iyi bilir. İzmir’de yaşanan acı hepimizin yüreğini kanatmıştır. Bu acı depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza açıl şifalar dilerim. Bu tür felaketleri Yüce Allah bir daha yaşatmasın. Ülkemiz deprem kuşağında, kentsel dönüşümlerin bir an önce başlamasını temenni ediyorum. Tüm Türk halkı yardım yaparsa İzmir halkının yaralarını çabuk sararız’ diye konuştu.

Aynacı, ‘Deprem öldürmez binalar öldürür gerçeğini unutmayalım’

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘17 Ağustos 1999’un acısını üzerinden hala atamamış, izlerini tam manasıyla silememiş Gölcük ilçemizden İzmir’deki depremi büyük bir üzüntü ile izledik. Deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor tüm İzmirli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu acılar bize ders olsun, beklenen İstanbul depremi öncesinde bilhassa Marmara bölgesinde kentsel dönüşümü başlatalım, kontrolsüz imarı ve göçü durduralım, daha fazla toplanma alanı inşa edelim. Her zaman denildiği gibi deprem öldürmez binalar öldürür gerçeğini unutmayalım ve özellikle ilçemizde 17 Ağustos depreminde hasar aldığı halde yıkılmayan binaların bir an önce tespit edilip kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılmasını bekliyoruz. Depremin şakasının olmadığını bir kez daha hep birlikte gördük” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Yıldız, ‘Acılardan ders almasını bir türlü öğrenemedik’

Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, ‘Geçmiş olsun Türkiye’m, Geçmiş olsun İzmir. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olan kardeşimize acil şifalar dilerim. Allah vatanımızı, milletimizi korusun inşallah. Her türlü bilgi, birikime ve teknolojiye sahibiz ama dokunsan yıkılacak binalar yapıyoruz. İzmir’de binaları deprem yıkmadı, bunu hepimiz biliyoruz. Binaların yıkılmasına neden olanlar hesap vermediği sürece bu acıları yaşarız. Kentsel dönüşümü becerebildik mi? Hayır. Yıkıp yerine ucube binalar yaptık. Kısaca acılardan ders almasını öğrenemedik. Gölcük depremini yaşadık ve gördüklerimizi anlatmak zor. O yıllarda olası İstanbul depreminin 20 yıl içinde olacağı ve 60 bin kişinin öleceği tahmini yapılmıştı. Aradan 20 yıl geçti, farkında mısınız? Tahminler hiç değişmedi. Kentsel dönüşüm bile yeni başladı. Gölcük’ümüzde Kaymakamlık binası duruyor. Gölcük’ümüzde okullar depreme dayanıklı değil diye yenileri yakın zaman yapıldı. Neyse söylemek istediğimiz şu; adapte olmak için çalışmalıyız, felaketlere her daim hazırlıklı olmalıyız’ dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.