DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcüklüler Covid-19 denetimlerinden memnun ‘KURALLARA HARFİYEN UYALIM’

Gölcüklüler Covid-19 denetimlerinden memnun

‘KURALLARA HARFİYEN UYALIM’

Covid-19 sürecinde hem ülkemizde hem de ilçemizde yetkililer gerekli önlemleri almış durumda. Son günlerde artan vaka sayıları vatandaşları tedirgin ederken, bizde Gazetemiz olarak Gölcüklülere ‘alınan önlemlerden memnun musunuz?’ sorusunu yönelttik. Bakın vatandaşlar sorumuzu nasıl cevapladı?

“Önce bizim tedbir almamız gerekiyor”

Şafak Durmuş, “ Kaymakamlığın ve Belediyenin aldığı önlemler bence yeterli ama insanların  biraz daha bilinçlenmesi gerekiyor. Aslında her şey bizde bitiyor. Önce bizim tedbir almamız gerekiyor. Yoksa belediye temizlik anlamında ,kaymakamlık denetim anlamında yeteri kadar tedbirleri almış durumda. Vaka sayılarını bu kadar artmasını en büyük nedeni insanların yeteri kadar dikkatli olmaması bence. Bu nedenle önce bizim kurallara harfiyen uymamız gerekiyor. Bizim en büyük temennimiz inşallah bu virüs biran önce bitmesi” dedi.

“İnsanların biraz daha bilinçli hareket etmesi lazım”

Aydın Karahan, “ Belediyenin ve kaymakamlığın almış olduğu tedbirler ve denetimler kısmen yeterli olmakla birlikte özellikle toplu cemiyetlerin daha sıkı denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü düğün nişan doğum günü gibi insanların toplu halde bulunduğu ortamlar çok daha tehlikeli oluyor. Bu tür yerlerin daha sıkı denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum.  Burada asıl dikkat etmesi gereken insanlar ama bazı insanlar maskelerini takmak yerine kollarında ya da çeneleri de tutuyorlar. Bu nedenle insanların biraz daha bilinçli hareket etmesi lazım. Halkın çoğu bu virüse inanmıyor ama ölüm oranları ortada. Bu nedenle insanları  bilinçlendirmek için daha çok çalışma yapılmasını istiyoruz” dedi.

“Sokakta ve evde temizlik kurallarına uymamız lazım”

Turgut Kara,  “Bu hastalık çok bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık. Bu yönde vatandaşların daha duyarlı olması lazım. Özellikle maskeleri sokaklara atmamak lazım. Sokakta ve evde temizlik kurallarına uyumamız lazım. Belediyemizin mahallelerde sokakları biraz daha temiz tutmasını istiyoruz. Sokaklarımız yarı temiz yarı kirli bırakıp gidiyorlar. Çarşı merkezini çok güzel temizliyorlar ama arka sokaklarda bu titizlikte davranılmıyor. Biz istiyoruz ki asıl insanların yoğun olduğu bölgelerde çalışma yapılmasını bekliyoruz. Kaymakamlık denetimleri uyguluyor ama asıl mahalle aralarındaki kahvehane ve çay ocaklarında maskesiz oturuluyor, bu bölgelerde denetim yapılması gerekiyor. Kaymakamlığımızın bu konuda daha sıkı denetim yapmasını bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.