DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan’dan önemli uyarı ‘ORGAN BAĞIŞLAYARAK HAYAT KURTARABİLİRSİNİZ’

3-9 Kasım Dünya Organ Bağışı Haftası nedeniyle konunun önemine değinen Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan tüm vatandaşları organ bağışı beyanında bulunmaya davet etti.

‘Vatandaşlarımız e-nabız üzerinden online olarak kolaylıkla organ bağışında bulunabilirler’

Kocaeli, geçtiğimiz yıllarda organ ve doku bağış beyanında, Türkiye genelinde birçok kez ilk sırada yer aldı ve önemli başarılar elde etti. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs sebebiyle Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de organ bağışçı sayısında önemli ölçüde azalma dikkat çekiyor. Kocaeli’de organ bağışı konusunda, toplumun bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla bugüne kadar birçok başarılı çalışma yapıldığını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Pehlevan, şunları söyledi: “İl Sağlık Müdürlüğü olarak daha önceki yıllarda, il genelinde bulunan  okul ve yurtlarda, alışveriş merkezlerinde, kent meydanlarında, sanayi bölgelerinde, kamu ve özel kurumlarda, bilgilendirme ve bağış stantlarının açılması,  görsel ve yazılı basın açıklamaları gibi etkinlikler yoğun olarak düzenlenmekteydi. Ancak  Covid-19 pandemisi nedeniyle coronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süre ile stant vb bazı çalışmalarımıza ara vermiş durumdayız. Bu süreçte vatandaşlarımız e-nabız üzerinden online olarak kolaylıkla organ bağışında bulunabilirler. Aynı zamanda İlçe Sağlık Müdürlükleri ve kamu hastanelerimizde bulunan organ bağış birimlerimiz tarafından da organ ve doku bağış çalışmalarımız gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlarımız bu birimlerimiz üzerinden de organ bağış beyanında bulunabilirler’ dedi.

‘Bizim insanımız duyarlıdır’

Açıklamalarını sürdüren Pehlevan, ‘Coronavirüs nedeniyle bağışçı sayımızda önemli ölçüde azalma oldu. Bu sene kentimizde sadece bin 378 kişiden bağış alabildik. Geçen sene bu rakam 9 bin 430’du. Pandemi nedeniyle vatandaşlarımız çekinceler yaşayabiliyor ancak ülke genelinde on binlerce organ nakli bekleyen insanımız var ve aileleri gelecek sevinçli haberi umutla bekliyor. Bizim insanımız duyarlıdır; kendilerinden organ ve doku konusunda yardım bekleyenlere duyarsız kalamaz. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya ve hayata umut olmaya davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.