DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kazanfer, “Dövizde sert düşüş yaşandı”

Kazanfer, “Dövizde sert düşüş yaşandı”

İlçemizde 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasaları hakkında önemli bilgiler verdi. Kazanfer yaptığı açıklamada Merkez Bankası Başkanının görevden alınması ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası sonrasında dövizde sert bir düşüşün yaşandığını ifade etti.

“Yaşanan son gelişmeler Döviz’in düşmesine neden oldu”

Bektaş Döviz Vezne Sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında yaptığı açıklamada, “ Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ı görevden alması ve hemen ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi için ne yapılacağı şeklindeki konuşmaları piyasalarda olumlu karşılandı. 8.500 bandında olan Dolar’ın 7.650 bandına kadar gerilediğini gördük. 10.150 bandına kadar çıkan Euro’un da 9.000’lere kadar gerilediğini gördük. Geçen haftadan bu yana bu gelişmeler dövizin sert düşmesine neden oldu. Türk Lirası neredeyse yüzde 10 değer kazandı. Yeni göreve getiren Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal getirildi. O’da ilk açıklamasında piyasaların ekonominin düzelmesi için elindeki bütün verileri kullanacağını 19 Kasım 2020 perşembe günü bir toplantı yapacağını bildirdi” dedi.

“Dövizin bir miktar daha düşüş düşmemesi 19 Kasım’da yapılacak olan toplantıya bağlı”

Kazanfer açıklamalarının devamında, “Piyasalar şu anda 19 Kasım’da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın yapacağı toplantıya kitlendi. Piyasaların beklediği 400 -500 baz faiz artıracağı yönünde. Amerika Başkanı’nın Joe Biden olması ve Türkiye için olumlu konuşmaları da dövizi aşağı çekti. Bir diğer konu ise Covid-19 aşısının bulunması da dövizi aşağı çekmeye neden oldu. Aşının Türkiye’ye Ocak Şubat Mart gibi geleceği söylenmekte. Salgının henüz etkisi kaybetmemiş olsa da aşının bulunması piyasalarda olumlu karşılandı. Şu anda piyasalar 19 Kasım’da Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın yapacağı toplantı sonucuna odaklanmış durumda. Dövizin bir miktar daha düşüş düşmemesi 19 Kasım’da yapılacak olan toplantıya bağlı. Döviz borcu olanların bu fiyatları iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Döviz fiyatları

Dolar alış 7.600  satış 7.700

Euro alış 9. 000 satış 9.100

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.