DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kısıtlamaların getirilmesi esnafı öfkelendirdi ‘FATURA BİZE ÇIKTI’

Geçtiğimiz akşam gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından kamuoyunu bilgilendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni coronavirüs tedbirlerini açıkladı. Kararlar 20 Kasım 2020 Cuma günü saat 20.00’den itibaren geçerli olacak. Açıklanan kararlar sonrasında esnaflar Coronavirüs kurallarına uymayanlara tepki göstererek, ‘Fatura bize çıktı’ dediler.

Alınan kararlar açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, ‘Yaşanan zorlukların ve sıkıntıların elbette farkındayız. Amacımız ülkemizi bir an önce bu salgın gündeminden kurtararak asıl gündemimize odaklanmak, tüm enerjimizi hedeflerimize ulaştırmaktır.

Yapılan istişareler sonunda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik. Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde saat 10.00 ila 20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

Eğitim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek. 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma uygulaması 20 yaş altına da uygulanacak.

AVM’ler, restoranlar, berber ve kuaförler gibi saat 10.00 ila 20.00 arası sınırlanacak.

Sinemalar yılsonuna kadar kapanacak. Restoranlarda sadece paket uygulamasına getirilecek.

Esnaflar kurallara uymayanlara tepkili

Gerek ülkemizde gerekse ilçemizde vaka ve ölüm sayıları her geçen gün artıyor. Doktorların ve Sağlık Çalışanlarının tüm uyarılarına rağmen bazı vatandaşların duyarsızlıkları yüzünden yasaklar geri geldi. Özellikle esnafları olumsuz etkileyecek bu kararları esnaflar üzüntüyle ve tepkiyle karşıladı. Bazı esnaflar, ‘Yollarda maske takmadan yürüyenlerin, yasak olmasına rağmen sigara içenlerin, sosyal mesafe kuralına uymayanların cezasını ne yazık ki biz çekeceğiz. Allah yardımcımız olsun’ dediler.

‘Bu kararların alınmasında suç kurallara uymayanlarındır’

 Bazı esnaflar da, ‘Alınan bu kararlar zaten zor süreç yaşadığımız bu ortamda bizi daha da kötü etkileyecek. Bu kararların alınmasında suç kurallara uymayanlarındır’ dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.