DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Floor Curling BU HAFTA GÖLCÜK’TEYDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Floor Curling

BU HAFTA GÖLCÜK’TEYDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve büyük küçük demeden herkesin katılabileceği açık hava etkinliği olan Floor Curling bu hafta Gölcük Anıtpark’ydı. Flor Curling etkinliğine Gölcük halkı yoğun ilgi gösterdi.

Gölcük halkı yoğun ilgi gösterdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sporun çocuklar ve gençler üzerindeki etkilerine dikkat çekmek amacıyla sporcular, öğrenciler ve her yaştan vatandaşın katılabileceği  Floor Curling oyunu bu hafta Gölcük’teydi.  Anıtpark’ta bugün saat 14:00 ile 17:00 arası düzenlenen etkinlikte  uzman antrenörler tarafından Floor Curling oyununun kuralları ve oynanış şekli vatandaşlara ve çocuklara anlatıldı.

Çocuklar bu yeni oyunu çok beğendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Gölcük Halkı yoğun ilgi gösterdi. Özellikle küçük yaş gurucu çocukların yoğun ilgi gösterdiği Floor Curling etkinliği oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Çocukların yeni bir spor branşı olan Floor Curlingi oynarken gösterdikleri heyecanı ve mutluluğu ailelerinin dikkatinden kaçmadı. Hazırlanan bu etkinlik ile çocukların ve gençlerin hem eğlenmesi hem de spor branşlarına ilgilerinin artırılması hedefleniyor.

FLOOR CURLİNG HAKKINDA BİLGİ VERDİLER


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor Daire Başkanlığı Spor Okulların Antrenörleri Floor Curling oyunu hakkında bilgi verdiler. Antrenörler yaptıkları açıklamada, “ Oyunumuzun adı floor Curling. iki takım şeklinde oynanıyor. Bizim oyun oynadığımız sahasının  her iki tarafında da Curling evi var. Amacımız Curling evinin orta noktasına taş bırakan  takım Curling sayı  alıyor. Her oyunda iki takım aynı anda sayı alamıyor. Bir takım sayı alıyor. Aynı satrançtaki mantıkla oynuyoruz oyunumuzu. Takımların birbirlerinin taşlarını oyun dışına vurup çıkarma hakkı var. Amacımız sayı almak ve iki takımda karşı takımın taşını çıkararak kendi takımının taşını evin içerisindeki alanının içerisine bırakarak sayı alması gerekiyor. Mavi takım ile kırmızı takım şeklinde oynuyoruz. 2 tane her takımın 4 taşı var. Toplamda 8 taşıma var. Kısaca özeti bu floor Curling aslında evde sıkılmış bütün yaş kesimlerine hitap ediyor. Yani biz bunu 7 yaşındakine de oynatıyoruz, 70 yaşındakine de oynatıyoruz. Evde sıkılmış halkımızı biraz olsun hareketlendirmek, biraz olsun sıkıntılarını almak için Kocaeli’nin tüm ilçelerinde Tanıtım amaçlı Floor Curling etkinlikleri düzenliyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uyuyoruz, eldivenlerini takıyoruz, maskelerinizi takıyoruz , oyun oynarken de eldiven maske mesafe kurallarına uyarak halkımızı biraz rahatlatmak amacıyla bu zevkli oyunu tanıtıyoruz.  Türkiye’de de yeni bir branş bu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da okul sporlarına alındı. Liseler arası yarışmalarda başladı. Zevkli bir oyun, Kocaeli halkı beğendi. Biz ilk önce İzmit kent meydanında yaptık tanıtımını. Daha sonraki hafta Başiskele’de yaptıktan sonra Darıca’da yaptık. Bugün Gölcük’teyiz. Bundan sonra yine Çayırova, Karamürsel, Kartepe gibi ilçelerde yapmaya devam edeceğiz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.