DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, ‘ESNAFIMIZ UNUTULMAMALI’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Akpınar pandemi nedeniyle kapatılan iş yerleri nedeniyle esnafın çok durumda olduğunu ifade ederek “Esnaflarımızın bu dönemde ekonomik olarak desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Siirtlilere geçmiş olsun temennilerinde bulundu

Başkan Akpınar açıklamalarına başlamadan önce “Siirt’in Kurtalan ilçesinde meydana gelen deprem’den etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Akpınar, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarsız, moralsiz ve güçsüz olmasının kime fayda sağlayacağının muhasebesini yapamayanların siyasete ve ülkeye herhangi bir katkı yapamayacaklarını düşünüyorum.” dedi.

“Bazı değerler günlük polemiklere konul edilmemelidir”

CHP’nin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın tepki çeken sözlerine ilişkin konuşan Akpınar, ” ülkelerin, milletlerin, siyasetin üzerinde tuttukları değerleri vardır. Bazı kavramlar, bazı kurumlar, bazı değerler, günlük polemiklere, ucuz tartışmalara konu edilmez, edilemez, edilmemelidir. Tür Silahlı Kuvvetleri de bunlardan biri ve en önde gelenlerindendir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarsız, moralsiz ve güçsüz olmasının kime fayda sağlayacağının muhasebesini yapamayanların siyasete ve ülkeye herhangi bir katkı yapamayacaklarını düşünüyorum. Hükümeti/iktidarı eleştirmek adına ordumuza şuursuzca hakaret etmek, satılmışlıkla suçlamak edepsizlik ve hadsizliktir. CHP Genel Başkanı’nın bu konuya müdahil olmaması ise son derece üzücüdür.” ifadelerini kullandı.

 “Esnafın SSK ve Bağ-Kur prim borçları faizsiz ötelenmeli”

Koronavirüs sebebi ile esnafların zor günler geçirdiğinin altını çizen Akpınar, “Tedbirler kapsamında işleri duran esnafı ve bu esnaf yanında çalışanları kendi haline bırakamayız. Onların kendi hallerine bırakılması, telafisi güç bir sürü sosyal faturaya katlanmamıza sebep olacaktır. Bu kapsamda okul kantinleri, okul servisleri, okul etrafındaki kırtasiyeciler, lokantalar, kafeteryalar, kahvehane ve kıraathaneler, çay ocakları gibi salgın tedbirlerinden doğrudan etkilenen esnaflarımız ve bu iş yerlerinde çalışan işçi kardeşlerimizi kendi hallerine bırakamayız. Mücbir sebeple iş yerlerini kapatan esnaf ve sanatkarlara asgari geçim ihtiyaçlarını karşılayacak kadar nakdi yardım yapılmalı, salgın döneminde elektrik ve doğal gaz faturaları vade farksız ertelenmeli, iş yeri kapalı olan esnaftan tabela vergisi, çevre vergisi ve işgaliye harcı normale dönünceye kadar alınmamalı, vergi, SSK ve Bağ-Kur prim borçları 1 yıl boyunca faizsiz ötelenmeli, yapılandırılan borçların ödeme süresi uzatılmalı. Kamuya olan birikmiş borçlar yeniden yapılandırılmalı. Genelge ile iş yeri kapatılan esnafın sosyal güvenlik primleri devlet tarafından karşılanmalı. Bu dönemde iş yeri kapalı esnafa ya kira desteği verilmeli veya kira ödemeleri ile ilgili olarak bir düzenleme yapılmalı. Bu iş yerleri için kira stopaj kaldırılmalı, 65 yaş üstü olup da dışarı çıkması yasak olan ve tedbirlerden etkilenmeyen esnaf ve sanatkarlar istisna tutularak, iş yerlerini açmaları yönünde adım atılmalı” şeklinde konuştu.

“Elektrik aboneliğinde yapılan usulsüzlük kontrol edilmeli”

Başkan Akpınar son olarak, “ Ayrıca elektrik ve su ödemelerinde iki fatura ödemeyenlerin aboneliğinin otomatik düşürülüp, kaçak kullanıma sokulup iki katı fatura edildiğini duyduk. İlçemizde bu durumla alakalı ilgili birimlerimizin acilen harekete geçip vatandaşımızı bu durumdan kurtarmaları elzemdir. Ne demek aboneliği düşürüp kaçak kullanım cezası olarak 2 kat tahsilat yapmak? Bu düpedüz soygun. Devletimiz özelleştirilen bu kurumlara acilen yaptırım getirmeli. Zaten vatandaş karnını zor doyuruyor siz fırsatçılık yapıyorsunuz. Bunun bedelini ağır ödersiniz. Bu uygulaya hemen son verin” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.