DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Cansuyu Derneği’nden örnek davranış AŞEVİNE 100 KİLO NOHUT YARDIMI

Cansuyu Derneği Gölcük Temsilcisi Yusuf Sivri ve Dernek Gönüllüleri Anıl Şarlı ve Bünyamin Erol Gölcük Ziyaretliler/ Hasane Dernekleri bünyesinde faaliyet gösteren Aşevi’ne 100 kilo yemeklik nohut yardımında bulunarak, bir kez daha örnek oldular. Dernek Başkanları yapılan yardımın vesilesi ile birlik mesajları verdiler.

Öztürk, ‘Allah sizlerden razı olsun’

Yoksul aile yada muhtaç kişilere haftanın 6 günü sıcak yemek ulaştıran Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı, Hasene Kocaeli Temsilcisi Seyfettin Öztürk, yapılan yardım için Cansuyu Derneği Gölcük Şubesi’ne teşekkür ederek, memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: ‘400’e yakın noktaya sıcak yemek teslimatını ayda yaklaşık 45.000 TL’lik bütçe ile yapıyoruz. İnanın nereden geliyor, nasıl oluyor anlamış değiliz. Fakat biliyoruz ki Allah c.c. gönderiyor. Yakın zamanda erzak yardımı gelmişti, ‘nohut’ hiç kalmamıştı. İrtibat halinde olduğumuz Cansuyu Derneği ‘nden Yusuf bey, birer kiloluk tam 100 paket ‘yemeklik nohut’ getirdiler. Kendilerinden ve bu itibarla tüm hayırseverlerden Allah razı olsun’ diye konuştu.

Sivri, ‘Biliyoruz ki hayra aracılık yapan hayrı yapan gibi ecir alır’

“Hayırda Yarışınız” hadis-i emiri üzere canla başla çalışan Cansuyu Gölcük Temsilcisi Yusuf Sivri, dayanışmanın ve ekip ruhunun önemini hatırlatarak şunları söyledi: ‘Yedirmenin ne kadar önemli olduğunu, Peygamber Efendimiz s.a.v. çok yerde vurgulamıştır. Allah c.c.’a şükürler olsun ki, kulak misafiri olduğumuz haceti, Rabbimiz bizler eliyle gidermiş oldu, Elhamdülillah. Biliyoruz ki hayra aracılık yapan hayrı yapan gibi ecir alır. Bu heyecanla, yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren Cansuyu Derneğimizin, kurucu lideri Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle anıyorum. Aracı olmanın ağır yükünü, şeffaflık motoru ile çekmeyi hocamızdan öğrendik. Elbette yardım edilmiş bir toplum değil, yardıma ihtiyacı kalmamış, doğup büyüdüğü yerde doyabilen bir toplum arzu ediyoruz. Bu doğrultuda, bizler halkımıza balık ikramına aracılık ederken, balık tutmayı da öğrenebilecekleri sosyal bir dayanışma ruhunu tüm hayırseverlerden bekliyoruz’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.