DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel ESNAFIMIZA VERİLEN DESTEK ARTTIRILMALI

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel ESNAFIMIZA VERİLEN DESTEK ARTTIRILMALI

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel

ESNAFIMIZA VERİLEN DESTEK ARTTIRILMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel Gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle esnafa verilen desteğin yetersiz olduğunu ifade ederek, “ Esnafımıza verilen destek arttırılmalı” dedi.

“Bir çok esnaflarımız siftah yapmadan dükkanını kapatır oldu”

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel yaptığı açıklamada, “ COVİT-19 küresel salgın hastalıkla hep birlikte mücadele ettiğimiz bu zor günlerde sıkıntılarda artarak devam ediyor. Bir tarafta salgın hastalıktan, diğer taraftan ekonomik sebepler deyim yerindeyse belimizi iyice büktü.  Havaların da soğuması ve salgın hastalıktan korunmak amacıyla vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmaz oldu. Cadde ve sokaklar tenhalaştı. Bu yüzden bir çok esnaflarımızda siftah yapmadan dükkanını kapatır oldu. Defalarca esnafın sıkıntılarını dile getirmiştik, getirmeye de  Cumhuriyet Halk Partisi olarak çözüm önerileriyle  devam edeceğiz. Çünkü vergileriyle devleti ayakta tutan küçük esnaftır. Ama buna rağmen böyle zor günlerde hükümetimiz den yeteri kadar destek görememektedir. Çünkü bu zamana kadar açıklanan bütün destek paketleri herkesi kapsamamakla birlikte yeterli gelmemektedir. Bu da sadece Hükümetin yardım yapıyorum ya demesine yaramaktadır.

“2021 bütçesinde ne esnaf, ne çiftçi, ne işçi, ne emekli ne de işsiz düşünülmemiştir”

Sözlerine devam eden Başkan Gürel, “Hatta yıl sonu gelmesi ile mali defter tasdik bedellerini bile nasıl ödeyeceğiz diye kara kara düşünmektedir. Çünkü en düşük mali defter tasdik bedeli 550 TL. olmuştur. Bir çok mali işlemin internet ortamında  yapılmasına rağmen bu defter tasdik yapılması da artık geride kalmış olmalıydı. Ama yardımlar konusunda sınıfta kalan hükümet, bu konuda da esnafına destek olamamıştır. Adeta bu salgın döneminde esnaf ve vatandaşımız kaderine terk edilmiştir. Böyle bir ortam da bile kendi alacağının peşine düşmüş, kamu alacaklarının yapılandırma kapsamını Ağustos 2020 olarak işleme almış, son başvuru sürecini 31.12.2020 olarak, ilk taksit ödeme gününü de 31.01.2021 olarak belirlemiştir. Hiç olmazsa bu süreçler mart-nisan aylarına ertelenemez miydi. Bu da göstermektedir ki yanlış ekonomik politikalar, yatırımlar ve harcamalar ekonomiyi iflasa sürüklemiş, Merkez Bankasının içini bile boşaltmıştır. TBMM görüşülüp oy çokluğu ile onaylanan 2021 bütçesinde bile ne esnaf, ne çiftçi, ne işçi, ne emekli ne de işsiz düşünülmemiştir.

“48 saatlik su kesintisi zamanlama açısından yanlış bir karardır”

İSU’nun yapmış olduğu açıklama da, TCDD’nin Gebze – Köseköy arasındaki hızlı tren hattı inşaatı çalışmaları nedeniyle, bu hattın altında kalan ana su hattının yerinin değiştirilecek olmasından dolayı Kocaeli genelinde yaşanacak 48 saatlik su kesintisi bütün vatandaşlarımızda tedirginlik yaşattı. Çünkü salgın hastalıkla mücadele kapsamında devamlı üstüne basarak söylediğimiz temizlik ve hijyen nasıl sağlanacak. Havaların soğumasıyla doğal gaz kombileri nasıl yanacak. Çünkü kombiler içindeki su kadar yanmaya devam eder, su azalınca veya bitince çalışmayı keser. Bu çalışma 48 saatlik bir dilime sıkıştırılmayıp, alternatifi daha önceden hazırlansaydı ve hazır olduktan sonra kısa süreli kesinti ile bu işlem çözülemez miydi. Kaldı ki Gebze – Köseköy hattı ile Başiskele – Karamürsel hattı ayrılamaz mıydı. Tabi ki bunlar teknik konular. Bizim derdimiz halkımızın sağlığı. Çünkü salgının pik yaptığı, önlemlerin daha da arttırıldığı ve hijyen-temizlik konusunun çok önemli olduğu bir dönemde 48 saatlik su kesintisi zamanlama açısından yanlış bir karardır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.