DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Çiftçiler yüzde 50 hibeli fidanları almaya başladı

Çiftçiler yüzde 50 hibeli fidanları almaya başladı

Yüz yılın salgını küreselleşmeyi de tersine çevirdi. Yerelleşmenin giderek önem kazandığı bu günlerde Büyükşehir, yaptığı hamlelerle gerekli önlemleri alıyor.

Yaklaşık 1 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan COVID19 salgını yerel unsurların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Küresel arz-talep dengesinin değiştiği 2020 yılında ulusal hükümetler yerel koruma paketleri açıklayarak kırsal alanları da içeren önlemler aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de çeşitli destek paketleriyle hem kent merkezinde hem de kırsalda vatandaşların yanında oldu.

‘KENTTEN KÖYE DÖNÜŞ’ HAYAL DEĞİL, GERÇEK

‘Kentten köye dönüş’ mottosunun lafla değil icraatla gerçekleşeceği vurgusuyla hareket eden Büyükşehir, bu kapsamda kırsal kalkınma için pek çok projeyi hayata geçiriyor. Son olarak Büyükşehir, ‘Meyveciliği Geliştirme Projesi’ kapsamında Kocaelili çiftçilere yüzde 50 hibeli mavi sertifikalı ceviz, cennet hurması ve doku kültürü kivi fidanı desteği verdi.

ÇKS’YE KAYITLI ÇİFTÇİLERE VERİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne yapılan başvurular sonrası Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçiler hibeden yararlanmaya hak kazanmıştı. Hak sahipleri, ödemelerini yapmalarının ardından İzmit Sanayi Mahallesi’nde bulunan KOÜ eski Vinsan Kampusu alanından fidanlarını almaya başladı.

“BAŞKANIMIZ BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR EDERİZ”

Yüzde 50 hibe fidan desteğinden yararlanan ve Karamürsel’e bağlı Yalakdere’de çiftçilik yaptığını belirten İzzettin Baydemir, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a ve belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi. Verilen desteklerin çiftçi için son derece önemli olduğunu vurgulayan Baydemir, “Bu desteklerin bundan sonra da devam etmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

220 BİN FİDAN DAĞITILDI

Büyükşehir, Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında 2014 yılında itibaren 2.250 çiftçiye yüzde 50 hibeli 200 bin adet mavi sertifikalı ceviz fidanı ve 20 bin adet 16 ayrı çeşit meyve fidanı desteği verdi.

EKONOMİK GETİRİSİ YÜKSEK ÇEŞİTLER

Bu proje ile birim alandan en fazla verim elde edilen, iklim şartlarına uyumlu, ekonomik getirisi yüksek meyve çeşitleri yetiştirilmesi hedefleniyor.

2500 ÇİFTÇİYE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Diğer yandan çiftçilere alternatif tarım ürünlerine yönlendirmek, modern meyve bahçe tesis etmek amacıyla yaklaşık 1.000 adet kivi fidanı ve 12 dekar kivi bahçesi yapım malzemeleri desteği sağlandı. Ayrıca 350 mahallede 2.500 çiftçiye bitkisel üretim danışmanlık desteği de verildi.

DESTEK PAKETLERİ BİR BİR AÇIKLANIYOR

Öte yandan geçtiğimiz hafta açıkladığı esnaf destek paketinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, komeksepeti.com internet adresini faaliyete alarak dijital istihdam seferberliği başlattığını duyurmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.