DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Cuma namazı sonrasında ilçemizdeki Camilerde YAĞMUR DUASI YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle bugün Cuma namazı sonrası bütün camilerde yağmur duası yapıldı. Cuma namazına gelen vatandaşlar yağmur ve bereket için Yüce Allah’a dua etti.

Kuraklık tedirgin ediyor

Son dönemde ülkemizde yaşanan kuraklık tedirgin ediyor. Yetkililer bu konuda gerekli önlemleri alsa da bu sene ülkemize, ilimize ve ilçemize düşen yağış miktarında azalış söz konusu. Son olarak Yuvacık Barajı’nda su oranı yüzde 16’ya kadar geriledi. Diyanet İşleri Başkanlığı da yaşanan kuraklık nedeniyle Cuma namazı sonrasında ülkemiz genelinde yağmur duası yapılacağını duyurdu. İlçemizde bulunan tüm Camilerde yağmur duası yapıldı.

Hutbede suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarılar yapıldı

“Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız” konulu hutbe, Cuma vakti Türkiye genelindeki camilerde okundu. Suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarıların yapılacağı hutbede, Cuma Namazının farzından sonra yağmur duası yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.