DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Din Görevlileri̇ Yardımlaşma Derneği̇ AFRİKA’DA 12 ADET KATARAKT AMELİYATINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Gölcük Din Görevlileri̇ Yardımlaşma Derneği̇

AFRİKA’DA 12 ADET KATARAKT AMELİYATINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Gerçekleştirdikleri yardım kampanyaları ile büyük takdir toplayan Gölcük Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği̇ geçtiğimiz gün  Afrika Habeşistan’da ihtiyaç sahibi 12 kişinin Katarakt ameliyatını gerçekleştirdi.

“Köprü vazifesi görüyoruz”

Gerçekleştirdikleri yardım kampanyası hakkında bilgi veren Gölcük Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği̇ Başkanı Zekeriya Acar yaptığı açıklamada, “ Gölcük Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği̇; fakir öğrenci ve ailelere, fakir-fukara garip-gureba,savaş mağduru ve mazlum durumda olan  herkese yardım etmeyi kendisine şiar edinmiştir.  Dernek olarak, Milletimizin  yardım elinin mazlum ve mağdurlara ulaştırılması konusunda köprü vazifesi görüyoruz. En son olarak Gölcük Din Görevlileri̇ Yardımlaşma Derneği̇  Afrika’da Habeşistan’da ki;  (Etiyopya, eski adıyla Habeşistan  Mekke’de Kureyşlilerin baskısından kaçan ilk Müslümanların da sığınağıydı.) 12 adet Katarakt ameliyatını gerçekleştirdi, Afrika’da Su Kuyusu açtık ve en son olarak da İdlib’teki savaş mağduru kardeşlerimize iki tır dolusu (950 çuval) Un yardımında bulunduk. Yine esnaf kardeşlerimize pandemi sürecinde karınca kararınca yardımcı olduk” dedi.

Suriye’de savaş mağdurları için ev yaptıracaklar

Sözlerine devam eden Başkan Acar, “ Afrika’da yapmış olduğumuz katarakt ameliyatından sora şimdi de “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” kampanyamıza  sizlerin ve dost-akrabalarınızın destek vermesini istirham ediyorum. Hedefimiz ilk olarak; Suriye-İdlib’te 30 metrekare büyüklüğünde 1+1 olarak inşa edilen mutfak, banyo ve tuvaleti içerisinde olan ve her türlü olumsuz hava şartlarına karşı korunaklı bir yuva olan konutlarımızı savaş mağduru ailelerimize yapabilmek. Bir iyilik konutumuzun maliyeti 6 bin TL. Kampanyamıza destek olmak isteyen vatandaşlarımız bir evin maliyetini tek başına karşılayabilecekleri gibi istedikleri kadar tutarda da bağışta bulunarak ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren mazlum ve mağdur kardeşlerimizin sıcak bir yuvaya kavuşmasına katkı sağlayabilir. İnşallah hayırseverlerimizin de desteği ile konutları en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Afrika’da Hafızlık Eğitimi gören çocuklarımıza “Hediyem Kuran Olsun “ Kampanyası

Sözlerine devam eden başkan Acar, “İkinci hedefimiz, Afrika’da Hafızlık Eğitimi gören çocuklarımıza “Hediyem Kuran Olsun “ Kampanyası. Zor şartlar altında Kuran-i Kerim’i ezberlemeye çalışmaktalar, ellerinde ise maalesef yeterli sayıda Kuran-i Kerim bulunmamakta. Öğrenciler; hocalarının ağaç tahtalarına kömürle yazdıkları ayetleri ezberliyorlar, ezberlenen ayetten sonra silinip yeniden ezberlenecek ayet yazılıyor. Siz Gölcük’lü ve dost-akrabalarımızın arkadaşlarımızın yürütmekte olduğumuz kampanyalara destek vermesini istirham ediyorum. İletişim için bizleri arayabilir, Tevfik Hoca Cami altında bulunan dernek lokalimize gelebilirsiniz. Ayrıca yardımlarınızı direkt banka hesabımıza ne için gönderdiğinizi açıklayarak destek olabilirsiniz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.